Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Se Panama-förvärvets "Youtube-dröm"

Oprövad? En chansning? Inte. Kolla bara in bildkavalkaden på Örebros Panama-värvning som bjuder på både det ena och det andra.

Från Panama till Örebro med två dagar kvar av transferfönstret. Sedan två träningar och sedan kontrakt. Men ÖSK ser inte Brunet Hay Pino som en panikvärvning.
- Vi tror på den här killen väldigt mycket, han har egenskaper som ingen av våra andra forwards har, säger Örebros värvningsansvarige Magnus Sköldmark till FotbollDirekt.se.
Anfallsjakten i Örebro gav till sist resultat. En och en halv timme innan fönstret stängde säkrades Brunet Hay Pino - 26-årig forward från Panama - upp av Närkeklubben.

Anfallaren kom till Örebro i förrgår efter 14 timmars flygresa och hann göra två träningar. Det räckte för ÖSK att övertygas.
Det, och det man sett av spelaren på nätet, som i den här sköna Youtube-kavalkaden.

De senaste åren har han spelat i klubbar i Colombia och hemlandet Panama, men han har också en sejour i Uruguaylaget Racing Montevideo, där han gjorde 11 mål på 17 matcher.
- Det är inte min spelare, men jag känner till honom sedan länge och det är en väldigt bra spelare, säger agenten Per Jonsson till FotbollDirekt.se.

- Urguayanska ligan är bättre än folk tror och han gjorde avtryck där, det är ett kvitto på vilken klass han håller.

En provspelare som testar med en klubb med två dagar kvar av transferfönstret och sedan skrivs det kontrakt. Kan du förstå att det utifrån kan verka panikartat?
- Ja, men samtidigt kändes det här väldigt rätt, säger Magnus Sköldmark.

- Vi tror ju att den här spelaren kommer tillföra saker som vi inte har nu, han hade det vi letade efter.

På vilket sätt?
- Han är annorlunda än alla andra forwards vi har, han liknar någon av våra forwards. Han är tung, fysisk och statisk i sitt spel, en straffområdesspelare. Det kändes spännande.
- Visst var det vi såg av honom på nätet imponerande. Men man tittar mer på hans historik, han har gjort många mål i bra ligor och så kändes karaktären rätt när vi fick träffa honom, en bra kille. De sakerna är de viktigaste nu när det är så få matcher kvar för honom att göra avtryck.

Publicerad 2011-09-01 kl 22:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons