POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Sebastian Eriksson spelklar till mötet mot Örebro - beslut väntas senare i veckan

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se delar av bråket i spelaren ovan.

Sebastian Erikssons överklagande disciplinnämndens beslut om avstängning till Riksidrottsnämnden.
De kommer inte hinna ta beslut innan kvällens match mot Örebro, vilket gör att mittfältaren kan spela.
”Vi planerar att meddela vårt beslut den här veckan. Det blir i vart fall efter kvällens match.” skriver vice ordförande i RIN, Bo Bengtsson, i ett sms till Fotbollskanalen.

Sebastian Eriksson fick ett utbrott efter att IFK Göteborg släppt in ett sent 1-1-mål i mötet Falkenberg. Mittfältarens ilska blev föremål för disciplinnämnden efter att en domare anmält det inträffade. Nämnden straffade Eriksson för att ha sagt ”jävla mord är det”, som disciplinnämnden menade inte kunde varit riktat mot några andra än domarna, vilket mittfältaren uppgett att så inte var fallet. Erikssons dom blev en matchs avstängning och det skulle varit mot IFK Norrköping.

Men IFK Göteborg och Sebastian Eriksson överklagade till Riksidrottsnämnden, Rin. I väntan på beslut från Riksidrottsnämnden var, och är, mittfältaren tillgänglig för spel. Mycket talade redan inför helgen att Sebastian Eriksson skulle kunna komma till spel i kvällens match mot Örebro. Mittfältarens överklagande till RIN hade ännu inte fått ett slutgiltigt beslut och beslut kommer inte heller under måndagen.

”Domaren har svarat och ärendet är klart för beslut. Vi planerar att meddela vårt beslut den här veckan. Det blir i vart fall efter kvällens match” skriver nämndens vice ordförande Bo Bengtsson i ett sms till Fotbollskanalen.

Vidare meddelar Bengtsson att RIN har som mål att ta beslut innan nästa omgång i allsvenskan, som inleds nu på lördag. IFK Göteborg möter i den omgången Falkenberg på hemmaplan, en match som spelas nästa måndag.

Mötet mellan IFK Göteborg och Örebro visas på C More Fotboll och streamas på cmore.se med sändningsstart 18.50 i kväll.

Publicerad 2019-08-05 kl 12:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå