Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Sef nöjt efter mötet med polisen: "En väldigt bra start"

Stämningen mellan supportrar och polis har varit ansträngd.
På torsdagen träffades representanter från svensk fotboll och polisen för att ta tag i frågan.
- En väldigt bra start, säger Sef:s generalsekreterare Mats Enquist till Fotbollskanalen.

Fotbollskanalen har under våren rapporterat om den infekterade relationen mellan stora grupper av supportrar och polisen, med anledning av hårdare tag från myndigheten för att stävja ordningsstörningar, framför allt användande av pyroteknik och maskering.

ANNONS

På torsdagen träffade så polisen representanter från svensk fotboll, däribland Svensk Elitfotboll, Sef, (intresseorganisation för klubbarna i allsvenskan och superettan) och förbundet, för att rensa luften. Generalsekreterare för Sef, Mats Enquist, som tidigare riktat hård kritik mot polisen och menat att man förbisetts i dialogen kring det nya arbetssättet, vill dock inte bjuda på speciellt mycket av det som sades.

- Mötet var bra. Jag tror att alla kände en stor lättnad och att det var väldigt positivt att vi sitter runt samma bord och pratar. Det tror jag gynnar alla parter. Vi löste inte alla frågor just nu, men jag tror att vi fick en väldigt bra samsyn om vilka frågor vi behöver bearbeta och varför, säger Enquist till Fotbollskanalen, och förklarar att parterna nu beslutat sig för att införa regelbundna träffar.

ANNONS

Vilka frågor fick ni större samsyn i?
- Vi vet ju precis vilka frågor som vi ska lösa. Vi har en del problem med ordningsstörningar och en del problem med olagliga saker runt våra matcher. Sedan gäller det att ställa det i proportion till vilka åtgärder man använder, hur man gör det och vilka effekter det får. I slutändan vill vi ha störningsfria evenemang. Vi har aldrig haft olika åsikter, utan skälet som har varit nu är att vi från båda sidor var lite sämre på att träffas och nu ska vi från båda sidor bli bättre på att träffas. Då tror jag också att vi hittar samsyn i hur man arbetar.

Finns det en större förståelse för polisen nu efter det här mötet?
- Jag tror att vi båda inser behovet av att ses. Jag hade ingen annan förväntning på det här mötet. Bästa utfallet tyckte jag var att vi fick en bättre samsyn och att vi bestämmer oss för att träffas igen och det beslutet tog vi. Jag är jättenöjd.

ANNONS

Enligt Enquist är ambitionen att ha ytterligare ett möte redan innan midsommar och han säger också att man kommer stämma av med SFSU (Svenska Fotbollssupporterunionen) kring hur man ska agera framöver.

- Det är ganska nära i tid, men vi ska försöka ha täta möten där vi sorterar upp frågorna. Det var det absolut viktigaste med det här mötet: Att rensa strupen och börja jobba gemensamt.

- En eloge till alla parter att vi kunde sitta ned runt bordet igen. Det här är en väldigt bra start.

Publicerad 2019-05-23 kl 18:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto