POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Sef och SFSU välkomnar motion - och riktar kritik mot polisen

Foto: Bildbyrån.

Sef och SFSU välkomnar den motion som tre miljöpartister skrivit gällande se över polisens arbete, skriver de i ett gemensamt uttalande.
Samtidigt riktar organisationerna hård kritik mot myndigheten.

Den här säsongen har omgärdats av en konflikt mellan supportergrupperingar och polisen. Den stora anledningen till spänningen mellan parterna har sin bakgrund i att Polismyndigheten mer aktivt arbetat för att minska antalet ordningsstörningar vid fotbollsevenemang. Det har i vissa fall resulterat i förbud mot OH-flaggor och minskad kapacitet.

Nyligen skrev de tre miljöpartistiska riksdagsledamöterna Gustav Fridolin, Emma Hult och Lorentz Tovatt en motion med titeln ”Trygg fotboll mer levanade supporterkultur”. Riksdagsledamöterna föreslår i skrivelsen att riksdagen ska rösa om beslut gällande ”en genomlysning av polisens strategiska arbete för säkerhet vid stora fotbollsevenemang, inklusive tillämpningen av villkorsgivning i samband med offentliga tillställningar i form av idrottsarrangemang”.

Nu ger Svensk Elitfotbolls ordförande Lars-Christer Olsson och Svenska Fotbollssupporterunionens ordförande Sofia Bohlin sin syn på motionen. I ett gemensamt uttalande skriver de att motionen tas emot med varm hand.

”Svensk Elitfotboll (SEF) och Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) välkomnar Miljöpartiets motion till riksdagen angående arbetet med våra svenska fotbollsevenemang. Vi delar motionärernas mening att det finns stark anledning att se över polisens användande av den så kallade villkorstrappan”, skriver de.

Samtidigt riktar Sef och SFSu kritik i skrivelsen mot polisen och de menar att oskyldiga far illa på grund av de hårdare tagen från polisens sida.

Att bestraffa tiotusentals skötsamma och engagerade fotbollsälskare för att några få promille begår bötesbrott anser inte vi vara rätt väg att gå. Vi anser att de svenska fotbollsläktarna är en trygg och säker plats att befinna sig på och ett forum för glädje och gemenskap. Att då begränsa och stänga ned dem kan inte vara rätt”.

Vidare går att läsa:

"Vi vet att det förekommer problem på våra läktare och vi är beredda att arbeta ännu hårdare med dem. I grund och botten vill vi samma sak som polisen men vi tror inte på polisens nuvarande metoder. Vi förespråkar i stället proportionerliga och anpassade metoder mot individer, framtagna i dialog och samverkan baserat på kunskap och erfarenhet, före kollektiv repression".

Publicerad 2019-10-04 kl 10:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå