Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sef om Kentaros nya kris: "Ingen bra signal"

Foto: Scanpix/TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Mats Enquist, SEF

Kentaros svenska bolag hotas av tvångslikvidation – och dessutom har revisorn hoppat av och polisanmält bolaget.

- Det är naturligtvis ingen bra signal, säger Mats Enquist till fotbollskanalen.se.

Turerna kring det schweiziska rättighetsbolaget Kentaro tar inte slut, och nu hotas den svenska delen, Kentaro AB, av tvångslikvidation för att man inte upprättat ett bokslut. Lägg till att revisorn hoppat av och polisanmält Kentaro.

- Det är nya uppgifter för mig men det har ju funnits en del oro kring Kentaro sedan den förra krisen. Vi vet inte så mycket om det, säger Sef:s generalsekreterare Mats Enquist.

Vad betyder det för Sef?

- Svårt att säga, men det är klart att det inte är positivt. Samtidigt har man fått ordning på det schweiziska bolaget tidigare och det är bara att hoppas att man får det på det svenska bolaget också.

Hur ser du på att revisorn hoppat av och polisanmält Kentaro?

- Det är naturligtvis ingen bra signal.

Hur ser du på att Kentaro trots upprepade påstötningar inte lämnar bokslut eller betalar förseningsavgift och hotas av likvidation?

- Samma svar där, jag måste veta mer om det här.

Svensk Elitfotboll, som består av klubbarna i allsvenskan och superettan, har avtal med både det schweiziska och svenska bolaget. Hur mycket pengar det handlar om vill Enquist inte avslöja, men det rör sig om miljontals kronor.

- Jag kan bara svara på att det innebär att man behöver göra om strukturen på avtalet men det betyder inte att hela avtalet försvinner. Klart att det är ett avbräck, även om större delen av avtalet är säkrat av TV4, och framför allt berör det intäkterna för de internationella rättigheterna.

Kentaro betalar alltså Sef för rätten att sälja allsvenskan och superettan i Sverige och även för att sälja ligorna utomlands. Den senare delen är inte garanterad om Kentaro går i konkurs.

- Vi måste ta reda på vad som händer, säger Mats Enquist.

Kentaro köpte in sig i svensk fotboll 2006 och har därefter skrivit två långa avtal. Det sista avtalet gäller över 2014 och 2015 och det är där det kan försvinna pengar från klubbarna i allsvenskan och superettan.

Publicerad 2014-01-07 kl 17:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons