Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sef-ordföranden om sponsringen till SFSU: ”Inte för någon motprestation”

Foto: Aron Eriksson

Lars-Christer Olsson

MALMÖ. Sef sponsrar SFSU ekonomiskt. Men man ställer inga krav på hur pengarna ska användas.
- Vi tycker att det är viktigt att supportrar i Sverige kan organisera sig så att vi har någon att prata med, säger Sef-ordföranden Lars Christer Olsson.

Den Svenska Fotbollssupporterunionen, SFSU, jobbar ideellt med att föra supportrarnas talan i debatten om svensk fotbolls utveckling. I juni meddelade Sef på en SFSU-träff att man skulle stötta föreningen ekonomiskt med ett årligt bidrag. Något Tony Ernst berättar om i podcasten Lundh.

Summan ligger på 100 000 kronor, det berättade SFSU:s ordförande Tony Ernst på organisationens årsmöte under söndagen.
- Det är ingen ersättning för någon motprestation. Vi tycker att det är viktigt att supportrar i Sverige kan organisera sig så att vi har någon att prata med, säger Sef:s ordförande Lars Christer Olsson som gästade årsmötet.

SFSU, som representerar supportrarna, och Sef, som representerar klubbarna, har samarbetat i flera frågor de senaste åren och båda parterna är nöjda med resultatet av samarbetet. Även om de har vitt skilda åsikter i många frågor.
- Vårt samarbete är ett gott exempel på att man kan ha olika åsikter men ändå samarbeta, säger Lars Christer Olsson och får medhåll av Tony Ernst.

En av frågorna som samarbetet har kretsat kring är pyroteknik-frågan. Båda parterna har varit inblandade i arbetet som lett fram till att SvFF nu klubbat igenom besluten att prova legal pyroteknik säsongen 2015, samt att klubbarna inte ska straffas för bengalbränning om man vidtagit de säkerhetsåtgärder som krävs av klubbarna. Mycket arbete återstår fortfarande för de inblandade parterna med att lösa pyroteknik-frågan.
- Den viktigaste frågan för oss 2015 blir vår förmåga att kunna organisera legal pyroteknik. Vi riskerar att förlora kontrollen över den frågan. För om inte vi och ni kan komma överens i frågan så kommer någon annan att bestämma det, säger Lars Christer Olsson på SFSU:s årsmöte.
- Här måste vi verkligen samverka.

Polisens samverkansråd, SvFF, Sef och domarkåren, presenterade nyligen ett antal punkter på hur den illegala bränningen skulle förhindras. Därtill följde en handlingsplan för hur idrottsarrangemang skulle göras säkrare. Denna handlingsplan gäller för idrotten i stort. Fotbollen kommer att ta fram en egen handlingsplan under vintern.
Den 9 december kommer Sef, två representanter för SFSU och samtliga klubbars SLO:er att träffas och inleda arbetet med att ta fram riktlinjerna för fotbollen.
- Det blir en kickoff för vårt gemensamma arbete i frågan, säger Lars Christer Olsson.

Publicerad 2014-11-30 kl 15:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons