Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Segerhjälten Berget har inte pratat nytt kontrakt med MFF: "Ett och ett halvt år kvar"

Foto: SCANPIX

Jo Inge Berget, poänglös i åtta matcher innan segermålet mot Örebro SK, vill avsluta året i MFF men har inte pratat nytt kontrakt.
- Vi får ta det när det kommer, säger han till Fotbollskanalen.

När Malmö FF vann mot Örebro SK i den Allsvenska återstarten var det efter ett mål av Jo Inge Berget. Det finns dock en sak som oroar i Malmö FF: 2017-kontrakten. Förutom Berget är det spelare som Magnus Wolff Eikrem, Markus Rosenberg, Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Enoch Kofi Adu, Pa Konate, och Anton Tinnerholm som har avtal som tar slut efter nästa säsong.

Berget säger till Fotbollskanalen att han inte har pratat med föreningen om hans avtal än, men påpekar också att han vill stanna i MFF året ut.

- Det har jag inte, det är ett och ett halvt år kvar, det är mycket tid. Vi får ta det när det kommer, men som sagt, jag trivs väldigt bra här.

- Jag skulle gärna ha haft möjligheten att spela i Europa i år också, men vi får fokusera på Allsvenskan istället. Som jag har sagt tidigare så har jag lust att vinna en trofé med Malmö.

Berget fick den här gången spela till höger på mittfältet, då Eikrem har tagit över vänsterkanten, och det blev också ett trendbrott för Berget. Under de sju första tävlingsmatcherna under 2016 gjorde Berget tio poäng, i form av sju mål och tre assist. De åtta tävlingsmatcherna efter det, innan Örebro SK: noll mål, noll assist.

- Jag har spelat lite runt omkring, lite här och där. Ny position idag och då blev det mål, men man har inte varit i samma flyt som tidigare.

Blir det någon skillnad på att spela till höger eller vänster?
- Ja, det blir det. Jag är högerfotad och gillar att gå inåt i banan. Det får man inte gjort på samma sätt om man är på högerkanten, men man får väl lära sig några finter från Sana.

Publicerad 2016-07-11 kl 22:59
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER