Segerskytten Sjöhage: Tur att målet kom

Joakim Sjöhage har missat och missat.
Men nu gjorde han sitt första mål när Trelleborg vann över Örgryte med 2-1 (1-1).
Lånad i år från norska Brann som målskytt, men det gick sex matcher innan det lossnade för den tidigare Elfsborgstalangen.

Och det var inget solklart läge, mera en tilltrasslad situation där han kunde raka in segermålet.
-Tur att målet kom till slut, det var jäkligt skönt, säger Joakim Sjöhage.
Han såg ut att bara vara nära länge mot Öis.
Han hade andra lägen att radera sin nolla i statistiken.
Efter 17 minuter lobbade han, men Öis-målvakten fick bollen millimetern över ribban.
-Målet jag gjorde kom på den sämsta chansen. Det brukar komma ett enkelt mål när man missat mycket, jag menar i alla matcher, inte bara nu.
Sjöhage var frispelad, var metern före i straffområdet och fälldes. Han var alltså huvudperson då TFF kvitterade på straff och Öis fick David Leinar frilägesutvisad sju minuter före pausen.

-Min roll är att ligga och hugga på allt, jag hade samma roll i Elfsborg. Jag är anfallare och alla förväntar sig att man ska göra mål. Jag har inte missat så många chanser tidigare som nu.
Örgryte hade bara gjort ett mål på de fem första omgångarna, målskytt Alvaro Santos i premiären.
På Vångavallen kom lagets andra. Utan att haft ett enda avslut på mål tog Öis ledningen efter 25 minuter. På ett självmål när TFF-försvararen Peter Abelsson nickade bollen i en tjusig båge över Viktor Noring.
Men det är tungt att ligga sist i allsvenskan.
Trelleborg kvitterade till 1-1 på straffen som landslagsmeriterade mittbacken Rasmus Bengtsson slog in. Och Öis fick spela med tio man i drygt femtio minuter.
Öis hade ändå ett nytt ledningsmål på gång, men en TFF-försvarare motade bollen på mållinjen.
Marcus Allbäck skadad, Alvaro Santos skadad och de båda behövs självklart så snart som möjligt.
-Javisst. Nu fick vi 1-0 till skänks och då trodde man att det skulle gå vägen. Men så kom utvisningen, dessutom släppte vi igenom dem många gånger. Vi måste slipa bort misstagen och bli resolutare i försvaret, säger Örgrytes tränare Janne Carlsson.
Trelleborg var upp och ner i sitt spel. Men när talangen Zoran Jovanovic kom in på slutet och var motorn som höll i bollen kom jättechansen att förbättra målskillnaden.
Inhoppande Fredrik Jensen lyckades missa metern från mållinjen.
Om några dagar kommer AIK till Vångavallen.
-Den matchen är inte enklare, men lättare att ta sig an för då är vi inte favoriter.

TT

Publicerad 2009-05-01 kl 20:32

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.