Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Segerstinna Elfsborg inte mätta

Elfsborgs succé på försäsongen fortsätter. I går 1-0 mot Gais - och guldtrycket höjs. Men Elfsborg ser ingen fara i att vinna för mycket och blir för uppskrivna.

- Vi är för rutinerade för att slappna av, säger Elfsborgs Andreas Klarström till FotbollDirekt.se.

Årets andra Portugal-läger slutade med två nya segrar för Elfsborg. 2-1 mot Portimonense följdes upp av en ny uddamålsseger mot Gais i går.
Och konstigt vore det väl nästan annars.
Elfsborgs försäsong har mest bara gått åt ett håll. Gårdagens seger var den femte på sex matcher. Med ett vattentätt försvar verkar Elfsborg omöjliga att komma åt så här långt på året.

Formen finns onekligen hos guldfavoriten. Med bara veckor till allsvensk premiär är frågan snarare om den kom för tidigt. Kan en f ö r bra vinter vagga in laget i en falsk trygghet?

- Nej, det tror jag inte. Vi är för rutinerade för att slappna av. Det är nog ingen större fara, vi älskar ju att vinna, säger Andreas Klarström.

Med flera namnkunniga värvningar och talanger som fyller på underifrån ses Elfsborg som den största utmanaren till Malmö FF. Och Klarström ser just konkurrensen som en garanti till att laget inte slår sig till ro.

- Den truppen vi har nu är den bästa jag har spelat i. Och om du inte levererar tar någon annan din plats, säger Klarström.

Elfsborgsveteranen hymlar dock inte med att guldtrycket är stort. Men bra resultat ger snarare hunger än mättnad, enligt Klarström.

- Vi vet att det är flera lag som kan vinna i år och vi är ett av dem. Vi har fått träna bra och fått med oss bra resultat. Det har gett oss en boost.

Men fortfarande finns det detaljer i spelet som kan förbättras.

- Än så länge har vi jobbat väldigt hårt med försvarsspelet. Men på de offensiva bitarna kan vi höja upp några procent till, konstaterar Klarström.

Joakim Persson

Publicerad 2011-03-13 kl 18:49
Annons
Annons
Annons