POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
41v

Segui: "Ett av de största misslyckandena i AIK:s historia om det inte blir SM-guld nu"

AIK slog i förrgår Blåvitt och har bra läge för SM-guld.
Om inte, vore det ett misslyckande, tycker Johan Segui. 
- Jag sade redan i somras att vi aldrig, i modern tid, haft ett så bra läge att vinna serien, säger AIK:s förre ordförande Johan Segui i Lundhs podcast. 

AIK bärgade, efter en dramatisk avslutning av säsongen, senast ett SM-guld 2009. Stockholmslaget gjorde upp med IFK Göteborg om guldet på Gamla Ullevi och vann till slut med 2-1 efter ett sent mål av Daniel Tjernström. I år kan det vara dags igen - AIK toppar inför helgens omgång serien med sex poäng ner till IFK Norrköping på andraplats och med endast sju matcher kvar av säsongen. 

- Vi AIK:are säger alltid att vi är bäst och vackrast. Jag sade redan i somras att vi aldrig, i modern tid, haft ett så bra läge att vinna den här serien. Vi har aldrig haft de ekonomiska förutsättningarna, sportsliga - vi har verkligen peggat upp för det här, och kan tacka vår lycka stjärna att Malmö hade kräftgång i början och sedan snubblade in i Europa League. Det är parametrar som är till vår fördel, säger AIK:s tidigare ordförande Johan Segui i Lundhs podcast. 

- 2009, när vi vann, var det i sista omgången. 1998 lyssnade vi på sportradion i sista omgången. 1992 var det i sista omgången. Vi har nu möjligheten att för första gången i modern tid göra så att det inte avgörs i den sista omgången, och jag hoppas vid gudarna att vi får uppleva en sådan sak. För så uppeggat är det, och så bra arbete har det sportsliga gjort. Samtidigt kan man inte sticka under stolen med att det kommer bli ett av de största misslyckandena i klubbens historia om de andra springer ifatt oss. För när serien gjorde halvtid ledde AIK allsvenskan - det har vi inte gjort i modern tid. Vi har inte legat i vinnarhålet. Det vore ett av de största sportsliga misslyckandena i klubbens historia. Jag tror att vi kommer glida ifrån lite snyggt. Det här spelas dessutom in innan vi har mött Hammarby. Men oavsett hur det går då kommer vi oavsett att leda serien, och det är extremt viktigt för sluttampen, fortsätter han. 

Det talas om ett underskott på runt 30 miljoner för att man har gjort en väldig sportslig satsning. Är det värt det?
- Om vi vinner är det värt det. Om vi inte vinner är det bortkastade pengar. Det är det krassa.

Men är det inte bara värt det om ni går ut i Europa?
- Det här följer en långsiktig strategi där jag var en av de som var med och satte den. Vi har tjänat pengarna, då ska pengarna återinvesteras i sporten. Det är det som vi gör nu. Vinner vi inte ska vi åtminstone försöka studsa ut i ett gruppspel i Europa. Vinner vi får vi kvala till Champions League och ska försöka göra som Malmö har gjort, det är upp till oss att ta den chansen. Det är det som det handlar om, det är Europaspelet som genererar intäkterna. Äran med en till buckla på kansliet är en sak, men det är tyvärr inte där pengarna finns. Sportsligt är det jätteviktigt att lyckas. Det förstår alla som håller på med idrotten, varenda AIK:are. Vittringen finns, det är inom räckhåll, säger Segui i podcasten.

Lyssna på hela podcasten i spelaren ovan. 

202 - Johan Segui

Avsnitt 202 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Johan Segui. Den tidigare AIK-basen berättar om varför han släpper sina memoarer, om varför han berättar om en del som tidigare tystats ner inom klubben, om att allt blev fel när Andreas Alm fick sparken, om hur Leif Karlsson och Björn Wesström fick Segui att jobba för att säkra nytt kontrakt med Alexander Isak och om sin kritik mot Alexander Isak-affären. Dessutom talar Segui om uppväxten och när han slogs för AIK, om att vara ordförande i Black Army, om den omskrivna tiden i Hells Angels, varför han blir arg över att polisen använder en bild på honom när man informerar om kriminalitet inom fotbollen och att det vore ett av de största misslyckandena om AIK inte vinner SM-guld 2018.

Publicerad 2018-09-29 kl 07:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå