Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lyssna på hela avsnittet med Johan Segui i spelaren ovan.

Segui: "Sättet Alm fick sparken från AIK på var helt felaktigt"

Johan Segui var med och sparkade Andreas Alm från AIK.
Nu tycker klubbens förre ordförande att det skedde på ett felaktigt sätt. 
- Det var något som jag motsatte mig kraftigt, säger han i Lundhs podcast. 

AIK:s förre ordförande Johan Segui var sommaren 2016 en del av AIK:s styrelse, när klubben valde att sparka Andreas Alm för att i stället ta in Rikard Norling som ny huvudtränare i föreningen. Lite mer än två år senare berättar nu Segui i Lundhs podcast om att han var emot beslutet och tyckte att det gjordes på ett felaktigt vis. 

- Sättet som Andreas Alm fick sparken på var helt felaktigt. Det var något som jag motsatte mig kraftigt, säger Segui i podcasten. 

Varför det?
- Man ska inte sparka en tränare mitt under säsong, man ska göra det under juluppehållet. Ska man byta tränare ska man göra det med sakliga grunder. Man ska göra det så att förutsättningarna för den som kommer in är bra. Det som Andreas Alm utsattes för under de sista veckorna var helt horribelt, så får det inte gå till, säger han. 

ANNONS

Ändå var det ni i styrelsen som hade satt tryck på honom, sade han?
- Det är inte helt korrekt. Det tror jag att han håller med om i efterhand. Men det är vatten under broarna, och ingen av de som tog beslutet är kvar. Rikard har visat sig vara ett lyckokast, han har utvecklats, och så vidare. Det var bara en tidsfråga innan Rikard Norling skulle komma tillbaka till AIK. Det förstår väl alla AIK:are, på gott och ont. Det kanske är lika många AIK:are som inte är förtjusta i Rikard, men vinner han guld så kommer alla vara förtjusta i honom. Han har bara vunnit guld med AIK som hjälptränare tidigare. Det är klart att han vill det. Men det var en fröjd att se Andreas Alm bli välkomnad på Nationalarenan och att han kunde gå och morsa på folk och få respekt, samtidigt som det var en fröjd att arenan buade ut Andreas Alm när Andreas Alm är Andreas Alm och står och klagar på domsluten. Precis så ska det vara, säger Segui. 

ANNONS

- Han är hittills den mest framgångsrika sportsliga tränaren i AIK:s moderna historia med fasta resultat, och framför allt med de förutsättningar som Andreas Alm hade, de ekonomiska ramarna, så är det ett fantastiskt arbete som han gjorde i AIK. Det kan ingen ta ifrån honom. Det tror jag nog att han själv också tycker. Han fick inte det sista, men det var med Andreas Alm som vi gjorde "miraklet i Moskva", det var han som lyfte vissa spelare. Han var väldigt tydlig med att lyfta in akademispelare, han var en av de som tidigt lyfte Alexander Isak och sade att det var klart att grabben skulle spela. ”Kör, gör din grej!” Jag har stor respekt för Andreas Alm som fotbollstränare. Sedan kan det vara en trumpen jävel, men det kan jag också vara i de sammanhangen, fortsätter han. 

Lyssna på hela avsnittet med Johan Segui i spelaren ovan. 

ANNONS

202 - Johan Segui

Avsnitt 202 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Johan Segui. Den tidigare AIK-basen berättar om varför han släpper sina memoarer, om varför han berättar om en del som tidigare tystats ner inom klubben, om att allt blev fel när Andreas Alm fick sparken, om hur Leif Karlsson och Björn Wesström fick Segui att jobba för att säkra nytt kontrakt med Alexander Isak och om sin kritik mot Alexander Isak-affären. Dessutom talar Segui om uppväxten och när han slogs för AIK, om att vara ordförande i Black Army, om den omskrivna tiden i Hells Angels, varför han blir arg över att polisen använder en bild på honom när man informerar om kriminalitet inom fotbollen och att det vore ett av de största misslyckandena om AIK inte vinner SM-guld 2018.

Publicerad 2018-09-30 kl 07:30
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto