POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Selakovic glad efter friande dom

De två åtalade före detta klubbledarna i IFK Göteborg fick skärpta straff i hovrätten. Men Stefan Selakovic friades på nytt.
-Jag är väldigt nöjd och glad. Det känns jättebra, säger Selakovic.

När IFK Göteborgs Stefan Selakovic börjar förbereda sig för måndagens match mot Hammarby, är det första gången på nästan tre år som han kan göra det utan att ha en störande rättsprocess i bakhuvudet. I början av november 2005 hämtades Selakovic till polisförhör i den så kallade Ijeh-härvan. Han åtalades senare för flera ekonomiska brott.
På torsdagen friades Stefan Selakovic av hovrätten i Göteborg, precis som tingsrätten tidigare gjort. Domen kommer inte att överklagas.
-Nej, det är ju en ren bevisfråga. Det är inget som ger prövningstillstånd i Högsta domstolen, säger vice chefsåklagare Lars Lithner till TT.

Stefan Selakovic har hela tiden trott på att bli friad.
-Men att vara åtalad är ändå en allvarlig situation. Man vågar inte ta något för givet, säger Selakovic.

TT: Hur mycket har rättsprocessen påverkat dig på fotbollsplanen?
-Det är jättesvårt att säga. I viss mån måste det ha påverkat mig. Men det var värre innan förhandlingen i tingsrätten började, säger Stefan Selakovic.

För de två huvudåtalade skärpte hovrätten däremot straffen. I tingsrätten dömdes både IFK Göteborgs förre klubbdirektör Mats Persson och förre kassören Jan Nilsson till ett års fängelse för flera ekonomiska brott. Hovrätten dömde Persson till 1,5 års fängelse, medan Nilsson fick fängelse i ett år och tre månader.

-Jag är jättebesviken. Domen är helt obegriplig. Vi tyckte att det klart kom fram under hovrättens förhandling hur händelseförloppet varit, och vilka som kände till saker och ting. Men det har hovrätten inte tagit hänsyn till, säger Jan Nilsson till TT.
Mats Perssons advokat, Per E Samuelson, är också mycket besviken.

-Jag tycker att hovrättens domskäl närmast kan beskrivas som aggressiva. Det här är en av dom sämre domarna jag sett i ekomål på senare år. Den är näst intill rabiat i tonen, säger Per E Samuelson till TT.

Han anser att hovrätten felaktigt pekar ut Mats Persson och Jan Nilsson som en drivande duo bakom de aktuella händelserna.

-Detta är beslut som tagits på bred front, i samförstånd med klubben. Alla är oskyldiga. Det är mycket beklagligt att hovrätten inte har uppmärksammat hur det egentligen går till ute i verkligheten, säger Per E Samuelson.

De dömdas advokater kommer att fundera på om domen ska överklagas till Högsta domstolen, som dock själv väljer om man vill ta upp målet.

TT

Publicerad 2008-10-02 kl 17:58
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto