POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

''Sella'' hade kalaskväll - guldhälsade till AIK

Stefan Selakovic en gång, Selakovic två gånger. Det andra målet på flera minuters övertid och glädjefnatt - och en stursk guldhälsning till AIK.

- Vi tar gärna en avgörande match här mot AIK, säger Stefan Selakovic i Canal Plus.

En guldhälsning som säkert vet vart den tar - eller blir till tändvätska för AIK?, döm själva. Men att hatkärleken mellan klubbarna frodas är ett som är säkert. För inte så länge sedan trodde AIK-profilen Bojan Djordjic att guldet redan skulle vara säkrat för AIK inför mötet i den sista omgången lagen emellan.

Svaret från Selakovic den här kvällen kom som en katapult - två mål och tre poäng som placerar IFK tätt i rygg på AIK, poängen bakom med fyra omgångar kvar.

– Viktiga poäng så klart, men även viktigt moraliskt att vi vinner som vi gör nu, säger Stefan Selakovic till Canal Plus.

Och så välmående IFK Göteborgs tränare Stefan Rehn såg ut efteråt.
– Vi går in och gör jobbet. Det är fruktansvärt bra av oss och väldigt skönt att se att vi körde hela vägen fram, säger han.

Vilket slut derbyt mot Gais fick. Det såg ut att sluta i ett dödläge, 1-1, med matchen inne på flera minuters övertid inför närmare 18 000 åskådare. Men i sista skälvande ögonblicken sträckte sig Selakovic fram och hann med ena foten före Gais-keepern Dime Jankulovski och derbyt fick ett explosionsartat slut.

Målet gav blåvit ''guldfärgad'' glädjeyra. Matchminuten var den 93:e och det var i praktiken det sista som hände. IFK Göteborg som sagt nu bara poängen bakom AIK i toppen och det börjar mer och mer se ut som att slutmatchen mellan IFK Göteborg och AIK verkligen blir så direkt avgörande som seriemakarna hoppats på. Den 1 november på Gamla Ullevi.

– Gärna för oss, säger Stefan Selakovic.
– Fullständigt sanslöst. Guldstriden är hetare än på väldigt länge, Göteborg är med och hotar AIK, säger experten Jens Fjellström i Canal Plus.

Publicerad 2009-10-06 kl 00:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå