Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Selmani om debutsäsongen och Bajens tränarkaos: "Inte optimalt att byta var sjätte månad"

Allsvenskan 2022-01-12 kl 14:19

Marti Cifuentes är klar för Hammarby.
Klubbens tredje tränare på mindre än ett år.
- Klart att det inte är optimalt att byta tränare var sjätte månad, men det är ändå bättre läge nu än i somras, säger Astrit Selmani till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Marti Cifuentes, Astrit Selmani och Milos Milojevic.

Det senaste året har det i Hammarby varit mer snack om tränare än om spelare och lagets prestationer. Innan förra sommaren började det ryktas om att klubben ville ha bort Stefan Billborn, och i juni fick han sparken.

Milos Milojevic tog över laget och rubrikerna.

Efter säsongen valde han som Bajen-tränare att åka upp till Trondheim för en arbetsintervju med Rosenborg. Då fick även han sparken av Hammarby.

Nu står det klart att Marti Cifuentes tar över som ny huvudtränare i Bajen. Spanjoren hämtas från danska Ålborg och har skrivit på ett treårskontrakt.

- Det ska bli jättespännande att börja jobba med honom. Jag tror att det blir bra, säger anfallaren Astrit Selmani till Fotbollskanalen.

ANNONS

- Klubben har gjort en grundlig koll på alla som man haft ett intresse av och nu har man valt honom av en anledning. Jag vet faktiskt inte så mycket om honom, men litar på vår styrelse och ledning och tror att det här blir bra.

Hur känner du kring att Milos har lämnat?
- Det är så det är, det tillhör fotbollen att folk lämnar. Man är van vid det, så det är inte så stort.

- Det viktigaste är att vi spelare och klubben har varit enad. Klubben har hela tiden varit tydliga mot oss, vi har fått info och vetat om vad som har hänt med hela situationen kring Milos. Det är klart att det inte är optimalt att byta tränare var sjätte månad, men i slutändan är det viktigaste att vi i gruppen har en bra känsla, och det har vi hela tiden haft. Om man ska byta tränare så är det ändå rätt läge nu. Bättre nu än i somras, då vi har tid på oss nu med försäsong och cupen.

ANNONS

Astrit Selmani går ni in i sin andra säsong i Hammarby. Inför 2021 värvades han efter att ha gjort 15 mål och sex assist på 24 matcher för Varberg.

Förväntningarna var stora.

Det blev nio mål och sju assist under första året i allsvenskan med Hammarby.

- Det gick lite upp och ner. Man vill ha mer poäng och mer av allt. Men om man räknar in cuperna så hamnade jag ändå på ganska många poäng. Det som grämer mig lite är att det kunde ha blivit fler mer mål i allsvenskan.

- Men jag gjorde ändå 16 poäng på 23 starter i allsvenskan, det är ändå okej. Men som anfallare vill man alltid göra fler mål.

Förutom dina poäng, vad tänker du på mer när du minns tillbaka på förra året?
- Att vi vann cupen, spelade i Europa och att jag gjorde landslagsdebut. Sedan var det en omställning från Varberg till Hammarby. Det var fler matcher än vad jag var van vid. Jag tror att jag var tillgänglig för spel i 44 matcher, alltså där jag antingen var på planen eller på bänken. Det är många matcher.

ANNONS

Efter dina prestationer i Varberg så var det höga förväntningar på dig i Hammarby - hur ser du på det?
- Det känns som realistiska förväntningar. Jag förstår det. Jag har höga förväntningar på mig själv också.

- Jag gick till Bajen för att jag ville vinna titlar. Nu vann vi cupen, vilket var den första cuptiteln i klubbens historia. Det är stort för mig och för klubben. Man ska ha förväntningar på mig, man ska ha förväntningar på att jag ska göra mål. Det är klart att när jag gjorde det så bra innan så förväntar man sig att jag ska göra det minst lika bra i ett bättre lag. Jag känner att jag hade bra statistik förra året förutom att det kunde ha blivit fler mål i allsvenskan.

Hammarby slutade femma i allsvenskan, sex poäng efter ettan Malmö FF och tvåan AIK.

- Vi var starka på hösten. Men vi var lite för ojämna ibland. I vissa matcher kunde vi ha vunnit, men kryssade. Mer jämnhet hade kunnat ta oss högre. Det jobbar vi på nu, att vara mer jämna i fler matcher och på att kunna stänga fler matcher.

ANNONS

Vad har du för tankar kring den här säsongen?
- Personligen så tror jag att jag kommer att vara bättre nu när kroppen har vant sig vid skiftet till Bajen och till fler matcher. Jag är bara 25 år, jag är fortfarande ung. Om man ser till laget så tror jag att vi blir bättre. Vi har några nya ansikten nu. Vi har värvat Joel Nilsson från Mjällby och Edvin Kurtulus från Halmstad. Det är två sköna grabbar som har kommit snabbt in i gruppen. Jag har sett och mött båda flera gånger. Båda är bra. Kurtulus är en stabil mittback som är bra med fötterna och Joel är en snabb ytter. Jag tror att det blir jättebra.

- Sedan är det ett tag kvar innan transferfönstret stänger. Det kan kanske komma några fler nya spelare. Mycket kan hända.

Mycket kan hända, blir du kvar?
- Ja, ja, ja. Absolut. Jag är kvar i Hammarby.

ANNONS
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto