Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Serbien-experten om MFF-förvärv: ”Han är värd minst det dubbla”

Malmö FF:s senaste förvärv Miljan Mutavdzic kommer till klubben med höga förväntningar på sig. Aleksandar Andrejic, är expert på serbisk fotboll, och han tror också mycket på Mutavdzic. Men han tror att fansen måste ha tålamod.

- Miljan kommer göra bra ifrån sig, men han kommer inte att bli någon storstjärna direkt, säger Aleksandar Andrejic till FotbollDirekt.se.

Andrejic är skribent på Serbiska Fans och följer den serbiska fotbollen på nära håll. Han såg bland annat Miljan Mutavdzic i hans bägge landskamper nyligen.
- Jag fastnade för honom direkt. Han gjorde det riktigt bra mot Polen och fick en ny chans mot Ukraina. Det är absolut ingen slump att han är med i landslaget. Det är en framtidsspelare som säkert kommer spela mycket i landslaget framöver.

Miljan Mutavdzic kommer närmast från den stora serbiske överraskningen Javor som skuggar storklubbarna på en fjärdeplats i ligan. Enligt serbiska mediauppgifter lämnar den defensiva mittfältaren nykomlingen Javor för cirka fem miljoner kronor. Ett reapris enligt, Andrejic.

- Miljan är värd minst det dubbla och det hade han kostat om han hade spelat för Röda Stjärnan eller Partizan Belgrad. Jag är lite förvånad att Miljan hamnade i Sverige. Det vanligaste är att storklubbarna i Serbien plockar dem först och sedan säljer vidare ut i Europa.

- Men fem miljoner är riktigt mycket pengar för Javor. Man får betänka att en medellön i Serbien ligger mellan 2 000-3 000 kronor i månaden.

- Malmö FF är en storklubb för Miljan. Han kommer från ett lag som spelar på en arena som tar 4 000 åskådare.

23-åringen har jämförts med den gamla Malmö FF-hjälten Daniel Majstorovic. En jämförelse som Aleksandar Andrejic tycker haltar.
- Jag tycker inte att de är lika. Miljan är bra med boll, en teknisk spelare och mycket bra spelfördelare. Dessutom har han offensiva kvalitéer. Miljan följer ofta med offensivt och har gjort en del mål.

- Men han behöver tid. Det är en intressant spelare som har potential att bli riktigt bra.

I övrigt är det ont om serbiska spelare i allsvenskan. AIK:s målvaktsförvärv Milos Petkovic är den enda för tillfället. Förra säsongen spelade serben och jämngamle Nebojsa Marinkovic med Djurgården.
- Bägge två var U21-landslagsmän, men Miljan Mutavdzic har mycket högre potential. För mig är han en mycket bättre spelare. Malmö FF scoutade bra. Djurgården mindre bra, säger Aleksandar Andrejic.

Publicerad 2009-03-10 kl 11:07
Annons
Annons
Annons