Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sergio Peña: "Vårt mittfält kommer döda alla detta år"

Allsvenskan

MALMÖ. Är detta säsongen då Sergio Peña uppfyller sin stjärnstatus?
Malmö FF-mittfältaren tror att han gör det, bland annat tack vare Henrik Rydströms stöttning.
- Jag jobbar för att vinna ligan med Malmö och spelar inte för att bli allsvenskans bästa spelare, säger Peña. 

6:41
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från cupkvartsfinalen mellan Djurgården och Malmö FF.

Som en firad spelare i Perus landslag och en stor kändis på hemmaplan borde Sergio Peña kunna dominera i allsvenskan. Så har det inte blivit efter flytten från nederländska FC Emmen i augusti 2011 för honom, som lidit av skadeproblem och åkt in och ut ur startelvan.  

Som tyngst hade Peña det under förra höstens interimtränare Åge Hareide, som kompromissade med spelare med peruanens flärdfulla spelstil. I en tidigare intervju har Peña sagt att de tidigare MFF-tränarna inte pratat med honom - i bjärt kontrast mot den nya chefstränaren Henrik Rydström.  

Peña ger en alternativ förklaring till varför tränarens föregångare inte kommunicerade med stjärnan: 

Annons

- Jag tror inte att tränarna visste att jag pratade engelska, eller något sådant - jag förstår allt. Men med Henrik pratar vi normalt och jag tror att vi har en bättre kontakt än jag hade med de andra tränarna. Det handlar inte bara om att jag får spela (nu). Jag vet inte, efter tio matcher kanske han sätter mig utanför laget, men jag tror fortfarande att han är en bra person, säger han.  

Under Rydström är Peña så här långt given på det centrala mittfältet tillsammans med Hugo Larsson och Anders Christiansen. Ett mittfält som han håller högst i serien.  

- Hundra procent. Vi kommer döda alla detta år (skratt), säger Sergio Peña.  

Han förklarar sin återfunna självsäkerhet: 

- Jag har självförtroende eftersom jag känner förtroende från tränaren. Jag tycker också att vi har en bättre kemi i omklädningsrummet allihopa. Så klart att vi går ut med en hundraprocentig attityd. Jag tror att vi vinner ligan i år.  

Annons

Kan du bli allsvenskans bästa spelare i år?  
- Varför inte? Så klart, men jag jobbar för att vinna ligan med Malmö och jag spelar inte för att bli allsvenskans bästa spelare. Jag vill hjälpa Malmö FF - jag spelar inte för Sergio Peña. Men det är alltid bra om du hamnar i “årets elva” eller blir den bästa spelaren. Jag har kvalitén och allt för att nå det. 

Peña märker en stor skillnad till det positiva i omklädningsrummet, jämfört med fjolåret.  

- Ja, hundra procent. Jag ser det och känner av stämningen, den är mycket bättre, säger han. 

- Det var för mycket stress förra året. Vi bytte tränare för ofta, ibland spelade vi bra, ibland inte. Detta år har resultaten ibland inte varit tillräckligt bra, men jag tycker att vi har en idé och är glada över tränarens idé. Efter matcherna är jag också glad, eftersom jag vet att laget spelat bra och gjort sakerna som tränaren pratat om på träning. 

Annons

Henrik Rydström anser i sin tur att Peña inte varit något svårjobbat fall i spelartruppen.  

- Man märkte att det här frostiga från förra året fanns. Men det behövde inte jag försöka... Jag kunde mer blicka framåt. Sedan tycker jag att han tämligen omgående visade kvalité i träning. Det kan låta som att han inte behöver göra vad andra gör - han har visat sig kunna jobba hårt verkligen. Jag vet inte hur många andrabollar han vann i matcherna mot Skövde och Luleå. Det har varit tämligen enkelt att kommunicera med honom och få honom att förstå, för han har varit väldigt villig att göra de sakerna, säger MFF-tränaren.  

Sergio Peña har gjort ett mål på 53 matcher för Malmö och står på tre mål efter 31 A-landskamper.  

Publicerad 2023-04-01 kl 12:30

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto