Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Serieledarna fruktar Örebro

Helsingborg obesegrat så här långt. Men det hindrar inte skåningarna för att hysa stor repsekt för Örebro. HIF:s tränarstab ser närkingarnas offensiv som mycket svårhanterlig.

HELSINGBORG

Skador/avstängningar:
Ardian Gashi (a).

Preliminär laguppställning: Pär Hansson – Markus Holgersson, Joel Ekstrand, Marcus Nilsson, Erik Edman – Mattias Lindström, May Mahlangu, Marcus Lantz, Christoffer Andersson - Rasmus Jönsson, Erik Sundin.

Håll ögonen på: May Mahlangu. Passningsskicklig och bra speluppfattning. Med Ardian Gashi borta lär sydafrikanen ta plats på det centrala mittfältet och får ta över ansvaret att styra det offensiva spelet.

HIF-snack:

- Spelkvalitetsmässigt är det svårt att analysera med tanke på underlaget. Inget vi gör normalt sett, men man kan göra en uppdelning i tekniskt och taktiskt bollinnehav. I det taktiska bollinnehavet gjorde vi en bra match. När vi tappar bollen har vi en bra balans i laget och vi känner oss stärkta över att vi höll nollan. Det är svårt att göra mål på oss, säger assisterande tränaren Per-Ola Ljung till FotbollDirekt.se.

- Både Patronen och Ekstrand har spelat förbaskat bra, säger Ljung apropå konkurrensen om mittbackspositionen.

- Örebro har fått kontinuitet först och främst, det är ofta en framgångsfaktor. Nu har Sixten Boström byggt upp något bra, han har fått tid och möjlighet att jobba på det.

- Örebro har både bra spelarmaterial och ett bra spelsätt. De är strukturerade och farliga. Utan att veta tror jag Boström byggt upp laget mer runt offensiven först istället för att bygga med ett ramstarkt försvar först som många andra lag gör.

- Jag tycker att de har ett aktivt rörelsemönster i offensiva inlägg. De ska inte få tid och möjlighet att få det upplägget. De har en styrka i fasta situationer. Det är ett väldigt bra lag på det, de har inte riktigt fått den utdelning de förtjänar i fasta situationer. Deras inre mittfält är också starkt.

ÖREBRO

Skador/avstängningar: Fredrik Nordback (s), Oskar Johansson (s), Peter Westman (s).

Preliminär laguppställning:
John Alvbåge – Patrik Antonnen, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah – Alejandro Bedoya, Magnus Kihlberg, Nordin Gerzic – Marcus Astvald, Kim Olsen, Paulinho Guara.

Håll ögonen på:
Paulinho Guara. Den förre Hammarby-spelaren fick förtroendet sist och tackade med att näta. Nu verkar det finnas plats för både Olsen och Paulinho längst fram. Den målfarlige brasilianaren hoppas naturligtvis på mer mot Helsingborg, även om han får det mycket tufft.

ÖSK-snack:

- Vi har blivit stabilare både på borta- och hemmaplan, säger tränaren Sixten Boström till FotbollDirekt.se om framgångarna.

- Mot Häcken kunde vi eliminera deras anfallsspel. Häcken är väldigt bra och har målfarligt inriktade spelare. De fick en del lägen, men vi fick ofta stopp på deras anfall tidigt.

- Helsingborg spelar väldigt aggressivt och kollektivt i hela laget. De vinner mycket boll på motståndarens halvplan.

- Absolut är rutinerade spelare viktig kuggar i en sådan här match. Marcus Lantz för dem och Magnus Kihlberg för oss till exempel.

- Det har inte påverkat så mycket, vi kör likt som vi skulle göra mot vem som helst. Man analyserar deras försvarsspel och försöker hitta något, säger Boström apropå Helsingborgs försvarsmur.

FotbollDirekt kommenterar:

En riktig toppmatch - ettan mot trean i serien. Helsingborg har släppt Malmö närmare inpå sig i tabelltoppen men en seger mot ÖSK gör att HIF på nytt har ett försprång på fem poäng.
Den stora frågan för Örebro är hur laget ska göra mål på ett försvarsstarkt HIF med en mycket duktig Pär Hansson mellan stolparna längst bak.

Örebros centrala mittfält med Bedoya och Gerzic kan hota offensivt medan rutinerade Kihlberg ger Marcus Lantz en rejäl match om titeln som general centralt. Helsingborg förlorar förr eller senare och Örebro kan mycket väl vara det lag som åsamkar skåningarna den förlusten.

Jonas Carlsson
 

Publicerad 2010-05-06 kl 14:21
Annons
Annons
Annons