Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sexpoängsmatch när Syrianska gästar Strandvallen

Ingen förlust på tre matcher för Mjällby. Ändå livsviktigt möte  i dag med Syrianska i bottenstriden.
– En sexpoängsmatch i ordets rätta bemärkelse, säger assisterande tränaren Anders Torstensson.

MJÄLLBY

Preliminär startelva: Mattias Asper - Jesper Westerberg, Patrik Rosenberg, Joachim Lantz, William Leandersson - Pavel Zavadil, Patrick Osiako, Tobias Grahn - David Löfquist, Pär Ericsson, Markus Ekenberg.

Skador/avstängningar: Craig Henderson, Daniel Nilsson, Adam Berner (s).

Han är formstarkast: Pär Ericsson. Inte bara för målet - utan kom in och ändra matchbilden fullständigt. Hela Malmös backlinje hade stora problem med Ericsson. Bra i boxen men samtidigt löpstark.

Citat från Mjällby:

- Det är bra i laget, vi har äntligen fått lite medvind och utdelning i poäng, tre matcher i rad utan förlust, säger Mjällbys assisterande tränare Anders Torstensson till FotbollDirekt.se.

Och mot bra motstånd? (Gefle, Kalmar, Malmö)

– Definitivt, det gör ju att vi är extra nöjda med vår prestation och extra nöjda med poängutdelningen.

Hur var matchen mot Malmö?

- Det kändes ju som att det var en ganska jämn tillställning som blev kanske något tempofattig från bägge lagen emellanåt. Vet inte om det var värmen eller långsamt i gräset. Vi tycker vi var värda minst en poäng.

Ni ser riktigt starka ut hemma på Strandvallen, hur kommer det sig?

- Det är väl alla hemmalags dröm. Alla vill väl känna att det är en fördel på hemmaplan. Jag tror att vår arena är lite annourlunda. Det är inte riktigt bekvämt att ha publiken två meter från planen, Inramningen gör det lite svårt att bedöma avstånd. Det är lite speciell atmosfär. Det är ofta bra. Framgång föder framgång, har man en bra känsla när man går inte på sina matcher, då slutar det ofta bra.

Hur ser ni på matchen mot Syrianska?

- Det är ju till att börja med att det är en oerhört viktg match för båda lagen. Det är en sexpoängsmatch i ordets rätta bemärkelse. Syrianska är ju ett lag som kanske inte har tagit de poängen man förtjänat. Framförallt har de varit väldigt duktiga på sin hemmaplan. Sen har man lidit lite av att man behövt formera om lagen titt som tätt. Det är helt klart en motståndare här som har sina spetskvalitéer. Det fick vi lära oss sist. Vi förlorade sist med 1-3 trots att vi ledde med ett mål. Det gäller att gå ut och leverera.

- Deras offensiva tre, eller fyra om Touma spelar med Zatara och Oyal på kanterna och kanske Touma och Ijeh på topp. Framförallt dom två har en erfarenhet som man inte får blunda för, det är väl det vi ser som det absolut största hotet.

Hur har det känts med Pär Ericsson i laget?

- Det är ju som för alla lag, man går igenom perioder med avstängningar och skador. Nu fick vi in Pär och  samtidigt lyckats pricka formen och fått självfröroende i laget för andra spelare så har det varit väldigt tacksamt. Det är först på senare tid som vi har känt att vi har kunnat göra taktiska byten som har kunnat förändra matchbilden. Nu har vi känt att Pärs intåg tillsammans med Anton Dahlströms framfart har gjort att vi har fått en helt annan taktiskt flexibilitet. Pär har ju hittat ett nyvunnet självförtroende och hittat målet, samtidigt har ju laget vuxit, vi är inne i en positiv spiral. Det är väl som jag sa med hemmaarena, det ena ger det andra här.

SYRIANSKA

Preliminär startelva: Dwayne Miller – Isa Demir, Ivan Ristic, Omar Jawo, David Durmaz – Rabi Elia, Erkan Saglik – Nahir Oyal, Sharbel Touma, Imad Zatara – Peter Ijeh.

Skador/avstängningar: Dinko Felic, Besim Kunic, Anders Bååth, Alex Michel och Suleyman Sleyman (s), Abgar Barsom, Sharbel Touma (osäkra), Ahmet Özdemirok, Razak Omotoyossi, Özcan Melkemichel (a).

Han är formstarkast: Nahir Oyal. Med en "Roberto Carlos-kopia" satte Oyal enda målet för Syrianska mot Helsingborg. Trots att han är klar för Djurgården är han lojal och nöter på duktigt för Syrianska. En trofast spelare.

Citat från Syrianska:

- Ja det känns bra. Sen är det alltid så när man inte tar så mycket poäng på slutet, men vi har haft en bra träningsvecka så det känns okej, säger Syrianskas Johan Arneng till FotbollDirekt.se.

Hur kändes matchen mot Helsingborg? (1-2)

- Jag tycker laget gjorde en bra insats, tyvärr får vi inte med oss några poäng. Vi blir lite trötta i slutet och får två utvisningar och dom gör mål i sista minuten. Helhetsintrycket var bra och spelarna gjorde det bra, vi förtjänade en poäng.

- Nej men jag tycker laget gör en rent taktiskt en bra insats från start till mål. Det är sista tjugo som vi blir tillbakatryckta, de får ett tryck på oss och kan tillslut göra mål, det är väl det som göra att vi förlorar.

- Mjällby är i bra form, har tagit en del poäng på slutet, vi vet att de är bra hemma. Vi slog dom i våras, så det är klart det finns möjligheter här, det är en viktig match för både oss och dom.

Ödesmatch?

- Ja det är en otroligt viktig match, det vet vi om. Men det är nio omgångar kvar, så det är ju inte kört.  De har blandat och givit lite i år, de har haft sämre perioder där dom inte tagit så mycket poäng och släppt in väldigt mycket mål, svårt att sätta fingret på hur bra de är just nu. Upp och ner-säsong som gör att de är svårbedömda.

Rasmus Björe

Publicerad 2011-08-13 kl 10:28
Annons
Annons
Annons