Shaaban skadad när Hammarby föll

Halmstad säkrade i stort sett nytt kontrakt efter 1—0 mot Hammarby. Gästerna har det däremot fortsatt tungt. Förutom förlusten fick även Hammarby Rami Shaaban skadad.

Det var två pressade lag som sprang ut på Örjans vall. Något som också präglade matchen. Det var nervöst, fullt med enkla misstag, felriktade passningar och få målchanser. Under de 90 minuterna skapade varken Halmstad eller Hammarby knappt några riktigt heta farligheter. Det handlade i stället mest om spel på mittplan och några slumpchanser.

Men plötsligt kom HBK:s segermål. I den 77:e minuten slog Per Johansson ett högt inlägg som Joe Sise tog ner på bröstet och Tim Sparv höll sig påpassligt framme och nöp till bollen med högern förbi Kristoffer Björklund i målet.

En extra tung smäll för Hammarby som en kvart tidigare tvingats byta ut Rami Shaaban. Den landslagsaktuella målvakten skadade sig i samband med en utspark och tog sig åt högerlåret.

Segern innebär att Halmstad nu kan andas ut och lämna bottenstriden bakom sig. Hallänningarna smet förbi Brommapojkarna i tabellen och ligger nu åtta poäng före Örgryte på kvalplats.

För Hammarby ser det fortsatt tungt ut. Det enda stockholmarna kunde glädjas åt under måndagskvällen var Häckens vändning mot jumbon Djurgården.

Publicerad 2009-10-19 kl 21:32