Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sharbel Touma talar ut: "Jag älskar den här klubben"

För elva år sedan flyttade han till ärkerivalen AIK. Nu är Sharbel Touma tillbaka i Djurgården – och vill lägga den kontroversiella övergången bakom sig.
- Jag älskar den här klubben, säger han till fotbollskanalen.se.

Året var 1999 och en 20-årig Touma Blårändernas klart starkast lysande stjärna. Laget åkte ur allsvenskan men yttermittfältaren svarade för åtta mål och nominerades till ”säsongens genombrott” på fotbollsgalan.

Och när Touma efter seriens slut valde att skriva på för AIK rev han upp känslor som än i dag får vissa Dif-supportrar att koka.

- Vad kan jag säga? Det var ett tufft beslut såklart. Men gjort är gjort och det går varken att ändra eller älta nu. Jag var ung och gjorde ett val helt enkelt, säger Sharbel Touma.

På tisdagen presenterades den nu 30-årige (31 i morgon) spelaren som Djurgårdens senaste nyförvärv – och mottogs inte med glädje på alla håll. Supporterklubben Järnkaminernas ordförande Magnus Öhrman dömde ut köpet som ”det sämsta man kan tänka sig”.

- Jag är i Grekland nu och har inte kunnat följa med så mycket i det som skrivs. Visst förstår jag folks reaktion, men för mig var det aldrig ett svårt val att skriva på för Djurgården. Klart att det känns roligt att komma till det lag som hjärtat klappar för, säger Touma.

Vad minns du av tiden kring den där flytten 1999?
- Det var elva år sedan och jag vill hellre blicka framåt. Men vi åkte ju ur det året och jag fick bestämma mig. Antingen superettan med Djurgården eller allsvenskan med AIK. Det var inte lätt, men sedan blev det som det blev.

Hur tror du att fansen kommer att ta emot dig på Stockholms Stadion?
- Alltså, jag är 30 år med familj och barn. Jag är beredd på allt och kan ta det mesta. Jag tycker att det ska bli skoj med allsvenskan och försöker se det positiva i den här situationen.

Vad tänkte du innan du valde Djurgården den här gången?
- Det fanns några andra alternativ, och de kom in ganska sent, för ett par veckor sedan. Men då var det inte svårt att välja. Djurgården och Syrianska är ju mina två lag som jag tycker oerhört mycket om.

Många har inte sett dig spela så mycket sedan du lämnade Halmstad. Hur är formen i dagsläget?
- Jag har ju en del erfarenheter med mig. I Holland (Twente) gick det skitbra och i Tyskland (Mönchengladbach) hade jag en del skadeproblem men trivdes i övrigt. Egentligen är det bara sista tiden i Iraklis som varit tuffare. Som spelare har jag fortfarande mycket att ge.

Du provspelade med Rosenborg i mars, men där blev det inget kontrakt. Hur var tiden i Norge?
- Det var helt okej. Jag kände att det gick bra på träningarna, men samtidigt är det ju svårt att slå sig in i ett lag ur underläge. Man måste bevisa direkt vilka kvaliteter man har.

Hur mycket vet du om nivån på allsvenskan?
- Jag såg Malmös match mot Örebro i går. Det var väl okej, hyfsat tycker jag. Ingen höjdare om man ska vara ärlig, men Malmö vann i alla fall och kan nog bli starka. Det är ju ett lag med förutsättningar, men som inte lyckats få ut max på flera år.

Vad kan du bidra med till Djurgården i år?
- Dels är det ju rutinen. Sedan har jag mitt snabba spel, bra passningar. Och så gör jag förhoppningsvis en del poäng, både mål och assister.

När kan du vara i spel, tror du?
- Det finns fortfarande lite praktiska saker att fixa med i Grekland, men så fort som möjligt ska jag åka till Stockholm. Det kan bli om någon dag eller två. Sedan lär det krävas lite tid innan man hittar det där riktiga matchflåset. Jag är lättränad och fotbollen sitter ju i ryggmärgen, men samtidigt var det ett tag sedan jag spelade regelbundet.

Vad har du för målsättning med säsongen?
- Till att börja med är det att komma igång och lära känna killarna i laget. Egentligen är det väl bara Dembo jag träffat tidigare. Och så har jag koll på Daniel Sjölund och Mattias Jonson. Men det finns en del namn att lära sig. Efter det blir det väl att man gör ett par inhopp och visar vad man går för. Men sedan är det såklart startelvan som gäller.

Publicerad 2010-03-24 kl 11:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons