POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Siggi hyllar mittback Dahlberg

Djurgården kom med tre raka segrar. Örebro hade fem matcher utan förlust.
Poängsviterna förlängdes.

För på Stockholms stadion blev det en kväll med många chanser men inga mål.
-Vi får tacka för poängen, säger Örebrotränaren Sixten Boström.

Jodå - och största tacket riktade han också till den som mest förtjänade det - målvakten John Alvbåge. Gång på gång stoppade han de randiga attackerna.
Svettigast hade Alvbåge i första.

Då radade Djurgården upp möjligheter som borde säkrat tre poäng.

Chans på chans

Johan Oremo stötte med högern från nära håll men Alvbåge var vaken, slängde upp en näve och fick bollen till hörna.Daniel Sjölund hittade Sebastian Rajalakso som inte fick press på skottet som gick en bit över.

Ny chans för Oremo och på nytt svarade Sjölund för förarbetet efter en tunnel på Patrik Anttonen. Men Oremo var inte rapp nog.Snabba kombinationer och ÖSK-försvaret hängde inte med i svängarna. Jones Kusi Asare tvingade Alvbåge till en ny kalasräddning.Jan Tauer (sjuk), Lance Davids (avstängd) och Toni Kuivasto (skadad) saknades och tvingade tränaren Siggi Jonsson att stöka om i försvaret.

Och det knappast till det sämre.

Den dag Mikael Dahlberg inte tycker att han räcker till i konkurrensen som anfallare blir han en riktigt hygglig allsvensk mittback.

En sådan var han redan mot Örebro.

-Han har egenskaperna för att utvecklas till en bra mittback. Klok, vårdade uppspel, läser spelet bra, säger tränare Jonsson.

Sjölund lika vass

Och Tauer borde vara orolig. Daniel Sjölunds vänsterbacksspel drog ned applåder - han plockade bort Eric Bassombeng helt - och framåt ställde han till stor oreda i ÖSK:s bakre linjer. Trots det större defensiva ansvaret förträngde inte ålänningen sina instinkter att dra iväg framåt.

Örebro?

Ett avslut på mål (Patrik Anttonen) första 45 var förstås på tok för tunt. Och inte blev det bättre av att dansken Kim Olsen klev av i halvtid (skallade ihop med Peter Magnusson). Det hände länge inte mycket mer i andra framför Pa Dembo Tourray.

Desto mer hade Alvbåge att stå i. Med fler sådana parader som den när han vräkte sig fram och stoppade Rajalaksos närskott och han är med och fajtas om en plats bakom Andreas Isaksson i landslagstruppen igen.

"Vi har Sveriges bästa målvakt!" skrek Örebroklacken samtidigt som Isaksson, i Stockholm för VM-kvalsamlingen på tisdag, var på väg till Djurgårdens omklädningsrum för att hälsa på sina tidigare klubbkompisar.

-John gjorde en kanonmatch i dag, sade tränaren Sixten Boström.

TT

Publicerad 2008-09-01 kl 21:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå