Gais hade både och - och vann över Djurgården med 2-1.

-Jag är förbannad, sade Djurgårdens tränare Siggi Jónsson.
-Så illa vi spelade...
Inte hittade han heller någon bra förklaring till lagets förvandling.
-Vi har varit riktigt bra och aggressiva på sistone, tyckte Jónsson.
Och så nu det här. Visst, det fanns stunder då Djurgården spjärnade emot och försökte få matchen att vända.
Men till slut blev facit ändå ganska blekt.
-Vi har stor konkurrens om platserna i truppen, sade Jónsson.
-Men i dag såg jag inte många spelare som visade att de ville vara med och konkurrera.

Inget trendbrott

Djurgården har alltid svårt mot Gais. Inte en enda gång på 2000-talet har man vunnit över göteborgarna och måndagens match på Ullevi blev inget trendbrott.

Gais startade bra, fick 1-0 via Wanderson i 28:e minuten och allt verkade lugnt och tryggt. Gais, som tycks ha fått en ny syn på livet och anfallsfotbollen på sistone, hittade chans efter chans. Djurgården hittade i stort sett ingenting.
Så kom då plötsligt 1-1, på retur efter dubbelräddning av Dime Jankulovski. Bollen skulle bara in och när Johan Oremo till sist hittade nätet så kom stockholmarnas bästa stund på Ullevi.
Djurgården fick lite grepp och började skapa lägen, dock utan att riktigt nå fram till klara målchanser.
Quirino hade en farlig nick några minuter före slutsignalen, så mycket mer blev det inte.

Delade meningar

Då hade dessutom Gais redan avgjort matchen via 2-1 av islänningen Eyjolfur Hedinsson, sedan Pa Dembo Tourray och Gais Björn Andersson gått upp på samma höjdboll.
Målvakten blev liggande efter det mötet medan Hedinsson gjorde mål. Frispark, tyckte Djurgårdsspelarna.

Mål, tyckte Gais spelare. Och domaren.
-Visst hade vi kontakt, sade Björn Andersson efteråt om duellen med Tourray.
-Men jag kände knappt av honom...
Det var inget ojuste alls, tyckte Andersson.
Siggi Jónsson verkade tycka annorlunda, men nöjde sig med att säga att Djurgården inte kunde skylla förlusten på domaren. Även om han var dålig, enligt Jónsson.
-Vi var dåliga, vi också, konstaterade han.