POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Silva i udda sits efter turkisk röra - AIK: "Han har inget personligt avtal med oss"

Foto: Bildbyrån.

SOLNA. Stefan Silva är en AIK-spelare igen, men inte fullt ut.
Nu jobbar klubben på att lösa forwardens limbo.
- Han är en fri spelare men tillhör AIK, säger sportchefen Björn Wesström till Fotbollskanalen.

I juli förra året lånades Stefan Silva ut av AIK, till Fatih Karagümrük. Men efter fem framträdanden i ligan för den nya klubben tog 29-åringens tid i Turkiet slut. I november bröts avtalet mellan parterna. Nu tränar Silva med AIK igen men han fick ingen speltid i årspremiären mot IF Karlstad under lördagen.

Om forwarden kommer att spela i AIK i år? Oklart.

- Vi får se. Vi ska utvärdera det. Han har hamnat i en väldigt märklig situation där han inte fick någon lön i den klubb som han blev utlånad till. Då bröt de avtalet som de hade med honom, så han står utan avtal men tillhör formellt oss, säger sportchefen Björn Wesström.

- Han tränar med oss och så får vi se vad det leder till.

AIK skulle kunna spela med Silva.

- Ja, i och med att vi tar tillbaka honom. Sen har vi i nuläget ingen ekonomisk uppgörelse med honom eftersom han inte har något personligt avtal med oss.

Ni betalar ingen lön?
- Han är en fri spelare men tillhör AIK. Så det är en väldigt märklig situation.

När tror du att ni har en lösning på situationen?
- När vi bestämmer oss för om han ska vara kvar i AIK eller spela i någon annan klubb, det är då det kommer lösa sig. Vi ska ta några veckor på oss för att utvärdera det.

Efter matchen mot Karlstad talar Wesström annars gott om en annan offensiv spelare i truppen: Saku Ylätupa. 20-åringen gjorde inget större väsen av sig förra säsongen, då han hämtades in från Ajax.

- Jag tycker att han visade sin kreativitet och vad han gör med motståndaren under den tid han spelade. Det är väldigt jobbigt att möta honom. Går du in i Karlstads omklädningsrum så tror jag att de skulle säga att nummer 19 var jobbig att hantera. Det är ju tanken även i framtiden. Sen behöver han jobba på sin effektivitet men det är han inte ensam om.

Får vi se mer av honom i år?
- Det tror jag definitivt.

Någon flytt är heller inte aktuell för finländaren. Wesström är tydlig med att det är i AIK:s svartgula tröja som Ylätupa kommer att spela det här året.

- Absolut.

Publicerad 2020-01-19 kl 08:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå