Sirius fortsätter på inslagen väg – Offia tvåmålskytt i ny seger

Sirius spelade sin andra träningsmatch för säsongen under lördagen.
Då blev det på nytt seger, när Henry Offia gjorde två mål i 3-0-segern mot Gefle.

Sirius inledde tärningsspelet inför årets allsvenska säsong med att slå stadsrivalen från division 2, GUSK, med klara 4-0. Under lördagen var det dags för årets andra träningsmatch och återigen blev det seger, den här gången mot division 1-motstånd i form av Gefle IF på Gavlevallen.

Gefle stod upp bra innan Sirius spräckte nollan till 1-0 efter 37 minuter, när Joakim Persson avslutade ett anfall som inleddes på högerkanten. Det resultatet stod sig in i pausvilan.

I den andra halvleken var Henry Offia snabbast fram på en retur efter en ribbträff från Mohammed Saeid och gav 2-0 till gästerna. Knappa sex minuter senare hade anfallaren, som kom in i halvtid, även snubblat in 3-0 i friläge, framspelad med en klack av Adam Hellborg.

Det blev också slutresultatet i dagens match och Sirius inkasserade därmed sin andra raka seger i inledningen av 2020. Uppsalaklubben kommer närmast att åka på träningsläger i spanska Alicante mellan 7 och 16 februari, där de har en träningsmatch inplanerad mot ryska CSKA Moskva, innan laget inleder svenska cupen mot Sollentuna FK den 2 februari.

Sirius startelva: Viscosi - Larson (75'), Ceesay (45'), Jarl - Ståhl, Thor (45'), Andersson, Björnström - Saeid, Persson (45'), Girmai Netabay (45')

Inhoppare: Bråholm (45'), Hellborg (45'), Vecchia (45'), Offia (45'), Gefvert (75')

Publicerad 2020-02-01 kl 15:40