POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
35v

Sirius om MFF:s krav: "Väldigt förvånad"

Foto: Bildbyrån

MFF skriver att de kommer att agera mot både spelaren och hans tidigare klubb för att ta tillvara på föreningens ekonomiska intressen.
- Jag är väldigt förvånad, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom till Fotbollskanalen.

Malmö FF gick i dag ut med nyheten att Kingsley Sarfo avskedas med omedelbar verkan.

Detta efter att Sarfo - som var misstänkt för våldtäkt mot barn och senare erkände samlag med minderårig men nekade till brott - dömdes till två år och åtta månader i fängelse. Han blir även utvisad från Sverige till och med 2028 och tvingas betala 150 000 kronor i skadestånd.

I MFF:s pressmeddelande tidigare under förmiddagen stod det att "Malmö FF kommer att agera mot både spelaren och hans tidigare klubb för att ta tillvara föreningens ekonomiska intressen."

- Jag blev väldigt förvånad av vad MFF skrev. Och just nu är det svårt att veta om de någon juridisk grund att stå på, säger Sjöblom till Fotbollskanalen, och tillägger:

- Vi har varken haft kontakt med MFF eller Sarfo om det här.

Han berättar att hela röran kring Sarfo har skadad klubbens varumärke och rykte och att han inte tror att MFF kan ställa några kompensationskrav på Sirius.

- Nu får vi bara vänta och se vad Malmö gör och sen får vi ta ställning till det då. Som sagt är det osäkert om de har någon grund att stå på, säger Sjöblom.

På Sydsvenskans fråga om MFF kommer att kräva tillbaka hela övergångssumman svarar MFF:s vd Nicklas Carlnén att han "kommentarar inte det nu".

Publicerad 2018-06-12 kl 10:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå