POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
14v

Sirius om SvFF:s anmälan i Sarfo-fallet: "Kan vara påtryckningar från någon"

Foto: Bildbyrån.

Jens T Andersson och Sirius har anmälts till disciplinnämnden av SvFF.
Nu uttalar sig klubbens ordförande Ove Sjöblom.
- Det kan vara påtryckningar från någon, säger han till UNT. 

Under måndagen kunde Fotbollskanalen berätta att förbundsjurist Christine Stridsberg valt att anmäla både Jens T Andersson och Sirius, för brott mot förmedlarreglementet i samband med att Kingsley Sarfo såldes till Malmö FF.

Parterna hade redan anmälts en gång tidigare, av Tom Strand som företräder akademin Soccer Soldier som Sarfo tillhört, men den anmälan togs aldrig upp till prövning. Disciplinnämnden menade att Strand inte skulle ses som berörd part.

Det frågan handlar om (vid sidan av ärendet gällande hur mycket Soccer Soldier ska få del av från övergångssumman, vilket ska avgöras separat av skiljenämnden) är om Sirius och/eller Jens T Andersson bröt mot några regler i förmedlarreglementet i samband med övergången. Enligt Tom Strand, som alltså gjorde den första anmälan, så bröt parterna mot flera punkter i regelverket. Bland annat har Strand hävdat att Jens T Andersson inte registrerats som förmedlare på affären och att det inte lämnat in något förmedlarintyg. Enligt Strand hade parterna heller inte redovisat arvodet till SvFF.

Men trots att Strands anmälan avvisades kommer nu alltså ärendet tas upp av DN, med anledning av Stridsbergs anmälan. Stridsberg vill inte gå in på detaljer, men bekräftar att det rör samma typ av ärende.

- Det är väl i stort samma underlag och uppgifter som anmälan bygger på. Det är väl det jag kan säga i nuläget. Det rör samma typer av misstänkta förseelser som var uppe i den tidigare anmälan, sa Stridsberg till Fotbollskanalen under måndagen. 

Fotbollskanalen sökte under måndagen Ove Sjöblom för att höra hans syn på SvFF:s beslut om att lämna in en anmälan, men utan framgång. Nu har han dock uttalat sig för Upsala Nya Tidning. 

- Det är korrekt att SvFF nu har gjort en anmälan, men det är svårt att uttala sig om den. Jag väljer att inte uttala mig i sak utan att vi löser det i själva förfarandet. Det har skickats in en anmälan, men varför man har gjort det kan man bara spekulera om, säger han till tidningen. 

Martin Klette företräder Soccer Soldier och han menar att SvFF:s anmälan tyder på att SvFF håller med om att ett brott begåtts. Den slutsatsen drar inte Sjöblom.

 - Nej, det är för tidigt att säga det. Jag vet inte vad förbundet internt har för föreskrifter. Det finns ingen koppling att man gör en anmälan för att man delar den bilden utan det kan finnas andra omständigheter, det kan vara påtryckningar från någon.

UNT skriver också att Tom Strand beslutat sig för att överklaga beslutet om avvisning, till Riksidrottsnämnden.

Fotbollskanalen var under måndagen i kontakt med Jens T Andersson som då valde att avböja att kommentera. Under tisdagen säger han dock till UNT att han är "hundra procent övertygad" om att allt gått rätt till. 

- I grunden är det en tvist mellan Soccer Soldier och Sirius, men där det är mitt arvode (595 350 kronor) de tvistar om bland annat. Jag har inte varit delaktig i tvisten överhuvudtaget utan bara upplevt soppan som media rapporterar om, säger han.

Publicerad 2020-04-28 kl 11:34
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto