Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Sirius-spelare tvingas lägga av - efter tio hjärnskakningar: "Nu är det tungt"

Efter ett tiotal hjärnskakningar sa läkaren stopp.
Nu tvingas Oscar Kindlund lägga av.
- Nu är det bara tungt, säger han till Fotbollskanalen.

Att ishockeyspelare tvingas lägga av med karriären på grund av upprepade smällar mot huvudet hör till vanligheterna. Att fotbollsspelare ställs inför samma öde är desto mer sällsynt.

Men det är nu vad som drabbat Oscar Kindlund, till vardags i Sirius A-trupp. 21-åringen, som i år gjort två allsvenska matcher från start och två som inhoppare, har varit utlånad till norska Nybergsund och det var i den senaste matchen där som olyckan var framme igen. Kindlund förklarar att han fick en axel mot huvudet, vilket i förlängningen nu alltså innebär att karriären är över.

- Jag har fått väldigt många hjärnskakningar innan och sedan snackade jag med läkaren, Jakob (Johansson, lagläkare i Sirius) som sa att det var bäst att jag lägger av karriären. Det kan vara farligt. Då kändes det bäst för mig. Hälsan är viktigare, säger Kindlund till Fotbollskanalen.

ANNONS

Hur kändes det när du fick det beskedet?
- Jag var ganska beredd på det eftersom jag fått så många smällar kändes det ganska logiskt. Men när man väl får beskedet är det väldigt tungt.

Hur många har du fått?
- Jag tror runt tio stycken, men vissa har ju varit lättare också. Men just nu mår jag ganska bra, så det är okej.

Oscar Kindlund har tidigare har tillhört IFK Göteborgs akademi, men återvände till Sirius sommaren 2016. Totalt har det blivit 16 matcher i allsvenskan och fyra i superettan. Debuten för Blåsvart kom redan då Kindlund var 15 år och laget spelade i division 1.

- Jag har hunnit smälta det ett tag nu. Det är lite upp och ner. Jag måste gå vidare, det är ju så.

Har du några problem i det vardagliga livet efter hjärnskakningarna? Huvudvärk och liknande?
- Faktiskt inte. Jag mår väldigt bra nu. Nu är det bara tungt att man behöver lägga av och så. Jag har haft lite problem med det här fram och tillbaka, jag har inte mått så bra förut när man fått smällar, men just nu kändes det som att får man en till kan det vara väldigt illa.

ANNONS

Nu väntar jobb som fotbollsinstruktör på en av Uppsalas skolor för Kindlunds del.

- Jag kommer börja jobba i Gottsundaskolans fotbollsklass. Jag har varit där tidigare och nu blir det mer. Sedan får vi se.

I en kommentar på klubbens hemsida säger lagläkaren Jakob Johansson så här om Kindlunds beslut:

- Oscar har haft ett flertal hjärnskakningar på relativt kort tid, och sammanlagt runt tio. Det vi sett är att det krävts mindre och mindre våld mot huvudet, och det är ganska typiskt att det blir så. Mindre smällar ger mer symtom. Hjärnskakningar kan leda till långvariga och bestående problem, och någonstans går en gräns. Oscar har nått den gränsen och jag stöttar hans beslut till fullo, säger han.

Publicerad 2018-09-11 kl 12:43
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto