Sirius tappade tvåmålsledning mot Varberg: "Bedrövligt - vi är för dåliga"

Sirius var på väg mot seger.
Då vände Varberg 3-1 till 3-3.
- Bedrövligt, säger Sirius Stefano Vecchia till Dplay.

Se Sirius 1-0-, 2-1- och 3-1-mål samt Varbergs 1-1- och 3-3-mål i Sporten i spelaren.

Det var två lag med svag form som drabbade samman på Studenternas i Uppsala. Sirius hade i sina fyra senaste matcher förlorat mot Malmö FF och kryssat mot Kalmar FF, Elfsborg och Mjällby. Varberg å sin sida hade fem raka matcher utan seger.

Det blev heller inget lag som lyckades bryta sin negativa trend.

Comebackande Stefano Vecchia, som saknades mot Mjällby, gjorde mål redan efter nio minuters spel. Då avancerade han på en kontring och knorrade läckert in 1-0 i bortre krysset.

Varberg reste sig dock. Anfallaren Astrit Selmani tog emot ett inlägg, vände om och pricksköt in kvitteringen i den 26:e minuten.

Men Stefano Vecchia nöjde sig inte med ett mål. Precis före paus skruvade han en frispark fram till 2-1 och därmed har nu Sirius-spelaren gjort sex mål i allsvenskan.

Kort efter paus utökade Sirius sin ledning. Mohammed Saeid spelade in till en fristående Stefeno Vecchia. Vecchia gick på avslut, men då räddade Stojan Lukic i Varberg-målet, och den offensive pjäsen misslyckades med att göra hattrick. Returen kunde dock Yukiya Sugita med enkelhet slå in i nät.

Varberg skulle dock reducera. Med 20 minuter kvar att spela slog Astrit Selmani en passning till Erion Sadiku utanför straffområdet, och Sadiku placerade in 3-2.

Efter det såg det ut som att Sirius skulle knipa tre poäng - men så blev det inte. I matchens sista skälvande minuter höll sig Astrit Selmani framme och kvitterade för Varberg. 3-3, vilket stod sig distansen ut.

- Bedrövligt. Det är väl tredje eller fjärde matchen där vi tappar matchen i slutet. Vi är väl för dåliga helt enkelt. Vi klarar inte av när motståndarna trycker in en massa spelare i boxen. Det är klart att det inte är bra, säger Stefano Vecchia till Dplay.

Sirius är nu tabellsjua på 19 poäng. Varberg å sin sida är niondeplacerat på 17 poäng.

Sirius: Viscosi - Larson, Björkström. Ekdal - Ståhl, Netabay, Andersson, Björnström - Sugita - Saeid, Vecchia.

Varberg: Lukic - Birkfeldt, Tranberg, Modig - Matthews, Le Roux, Winbo, Fofana - Johansson, Norlin - Selmani.