POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Sirius-tränarens hyllning till Djurgården: ”Bäst i Sverige”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

STOCKHOLM. Sirius blev överkört av Djurgården med 4-0.
Mirza Jelecak anser att förlusten kom mot Sveriges bästa lag.
- Det var inget snack om saken, säger han.

Sirius är inne i en tuff period av säsongen och åkte under lördagskvällen på stryk med 4-0 borta mot Djurgården på Tele2 Arena. Detta efter att försvararen Axel Björnström blev utvisad fem minuter in i matchen och att Curtis Edwards i sekvensen senare gjorde sitt första mål för Stockholmsklubben till 1-0. Sedan rann det iväg till ny förlust.

Sirius-tränaren Mirza Jelecak anser att hans manskap blev påverkat av mardrömsstarten, då den förstörde deras matchplan.

- Vi hamnade i ett extremt tufft läge där med utvisningen, framför allt utifrån matchplanen vi hade med att vi skulle pressa högt och ha mycket boll. Vi valde spelare med Adam (Ståhl) och John Junior som har styrkor i det och där föll det rätt mycket. Vi tvingades i stället försvara, vilket vi faktiskt gjorde ganska dåligt. Bara för att vi är en man mindre behöver vi inte släppa in två mål till. Det var jättetufft, säger Jelecak under presskonferensen.

Samtidigt ger tränaren också Djurgården beröm. Han anser att Sirius under lördagen föll mot Sveriges just nu bästa fotbollslag.

- Vi försökte i andra halvlek stabilisera upp det, drog ner Philip (Haglund) och försökte hålla ihop det och försvara oss väl. Jag tycker också att vi gjorde det, även om Djurgården är jäkligt skickliga på små ytor och då blir det jobbigt i längden med många spelvändningar och förflyttningar. Däremot var det, utifrån förutsättningarna, en klart godkänd andra halvlek. Vi mötte också ett bra lag i form och bäst i Sverige just nu, så det var inget snack om saken.

Sirius har nu sex raka matcher utan seger och är indraget i bottenstriden med fyra poäng ner till Kalmar FF och AFC Eskilstuna på 14:e- och 15:e-plats i allsvenskan. Samtidigt har Uppsala-gänget nu släppt in tio mål på tre matcher, något som Jelecak medger påverkar gruppen.

- Vi har mött bra lag också, men om man släpper in fyra mål i dag och fyra mot Häcken, så är det klart att det tar rätt mycket på energin och gruppen, så vi måste samla kraft och energi inför kommande matcher, säger Jelecak.

Publicerad 2019-08-10 kl 20:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå