Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sirius vägrar dela anläggning med Dalkurd: "En omöjlighet"

Foto: Bildbyrån

Frågorna kring Nya Studenternas har varit många.
Nu sätter Sirius ner foten mot att dela arenan med Dalkurd.
- Vi ser det som en omöjlighet är att ha vår hemvist på samma anläggning som en allsvensk konkurrent, skriver klubben.

Dalkurd spelar i allsvenskan nästa säsong, för första gången någonsin. Men vart laget kommer att spela är oklart. Klubben har visat intresse för att flytta till Uppsala och riktat vass kritik mot Borlänge kommun.

- Om Borlänge kommun uppfyller de krav vi har tycker jag självklart att man ska stanna. Men gör de inte det måste man titta på andra alternativ som ser till att den här föreningen fortsätter sin överlevnad. Med dåliga förutsättningar kommer man inte långt, sa Dalkurds vd Cego Heskali till Fotbollskanalen efter det allsvenska avancemanget säkrades.

Uppsala kommuns Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden, har bekräftar att Dalkurd är ett av tre lag som visat intresse för att hyra in sig på nya Studenternas som ska stå klar 2019 - de andra två är Sirius och Uppsala Fotboll.

Sirius har tidigare klargjort att man inte önskar att dela anläggningen med Dalkurd. Nu gör klubben på nytt sin åsikt tydlig. I ett klargörande på sin hemsida inleder man med att skriva att man inte har några problem att dela matcharena med en annan klubb, oavsett serietillhörighet.

"Vad vi däremot ser som en omöjlighet är att ha vår hemvist, det vill säga bedriva vårt A-lags dagliga fotbollsverksamhet med träningar, taktikgenomgångar och allt vad det innebär, på samma anläggning som en allsvensk konkurrent. Fotboll på elitnivå är oundvikligen en resultatinriktad verksamhet, och det skulle leda till en mycket svår arbetssituation för spelare och ledare i båda klubbarna. De har fotbollen som sitt arbete 365 dagar om året, och spenderar åtskilliga timmar i veckan på träningsplanen och på kontoret, i omklädningsrummet och på gymmet. Precis som alla andra anställda måste de ha en bra arbetsmiljö för att kunna utföra sitt arbete", skriver Sirius i klargörandet signerat ordföranden Ove Sjöblom och klubbchefen Michael Lundgren.

"Vi har under de senaste åren suttit i dussintals planeringsmöten tillsammans med kommunen och IK Uppsala Fotboll och spenderat många arbetstimmar på att planera de lokaler vi haft ambitionen att ha som vår hemvist framöver. Fram till alldeles nyligen har det aldrig varit tal om mer än två hemvister, varken under våra möten eller på de många olika ritningar vi fått ta del av, som nu också publicerats i media. Vi ställer oss därför väldigt frågande till påståendena om att planen hela tiden skulle ha varit tre hemvister".

Sirius har tidigare riktat skarp kritik mot Uppsala kommun, som man menar har ändrat sig angående hur många lag som ska ha sin hemvist på den nya arenan. Bland annat har tränaren Kim Bergstrand sagt till UNT att politikernas agerande är "sorgligt".

Rickard Malmström, ordförande i idrotts- och fritidsnämnden, svarar nu på kritiken.

- Det där får andra recensera. Jag tycker att det är fantastiskt att vi har en ny anläggning för elitfotboll för första gången på hundra år, och jag tycker att det är på tiden att sätta spaden i marken och jag tycker att vi borde ha fått den spaden i marken för länge sedan. Jag tycker att det finns anledning för alla som gillar fotboll att tycka att det här är en stor dag, säger Malmström till UNT.

Malmström fanns med när det första spadtaget för Nya Studenternas togs under onsdagen.

Publicerad 2017-11-08 kl 19:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons