Sirius vände mot Mjällby - säkrade segern sent

Sirius hamnade i underläge i allsvenska återstarten mot Mjällby.
Men efter en vändning kunde Uppsala-laget säkra en trepoängare.
- Det var en fantastisk känsla, säger segerskytt Jacob Ortmark till Discovery+.

Efter ett EM-uppehåll är allsvenskan nu igång igen. I dag spelade Sirius och Mjällby sin första match i återstarten då de drabbade samman på ett Studenternas IP som välkomnat 1482 åskådare.

Mjällby tog ledningen efter en stökig situation en kvart in i matchen då Eric Björkander till slut kunde trycka in bollen i mål till 1-0.

Tio minuter senare skulle Sirius svara då Christian Kouakou satte kvitteringen till 1-1.

Matchen såg ut att gå mot oavgjort, men i den 85:e minuten slog inbytte Jacob Ortmark till och sköt tre poäng till Sirius genom sitt 2-1-mål.

- Det var en fantastisk känsla. Det är klart att man har väntat på publik, och det ger en annan tändning. När jag väl fick hoppa in hade jag tändvätska. Det var bara att sätta dit den när jag fick en bra förstatouch, säger segerskytt Ortmark till Discovery+ efter matchen.

Segern gör att Sirius går om Mjällby upp på nionde plats i den allsvenska tabellen.

I nästa omgång möter Sirius Malmö FF på bortaplan medan Mjällby tar emot IFK Norrköping på Strandvallen.