Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sista omgången skjuts "troligen" upp - även cupfinalen flyttas

Malmö-Djurgården ser ut att spelas om den 23 oktober. Det innebär att sista omgången flyttas.
- Vi flyttar troligen fram cupfinalen då också, säger Gerhard Sager.

Som fotbollskanalen.se tidigare berättat lutar det åt att allsvenskans sista omgång skjuts upp med en vecka.

Detta beror på disciplinnämndens dom angående den avbrutna matchen mellan Malmö FF och Djurgården, då knallskott kastades in på planen. Disciplinnämnden beslutade att matchen ska spelas om eftersom det inte går att bevisa vilket lags supportrar det var som kastade in skotten.

På grund av MFF:s tajta spelschema med Europa League-gruppspel har inte tävlingskommittén lyckas hitta någon plats för omspelet. Därför ser det ut som att allsvenskans sista omgång flyttas fram en vecka, från den 23 oktober till den 30 oktober.

- Det verkar mer och mer som den enda möjligheten är att få in Malmö-Djurgården där. Vi har inte beslutat ännu, vi tittar fortfarande på andra möjligheter, säger Gerhard Sager, ordförande i fotbollförbundets tävlingskommitté, till fotbollskanalen.se.

Vilka möjligheter då?
- Att trycka in den någonstans och att då flytta andra matcher. Det är inte lätt det heller. Det lutar mycket åt att flytta sista omgången.

Det skulle i så fall även påverka svenska cupen, där tre av fyra semifinallag är klara - dock varken Malmö eller Djurgården.

- Troligen spelar vi då också en semifinal i cupen samma dag (den 23 oktober). Vi flyttar fram cupfinalen då också, säger Sager.

Publicerad 2011-09-07 kl 12:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons