POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Situationerna kring MFF:s tre nyförvärv - som går för debut i dag: "Gall ser väldigt trygg ut"

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Anders Christiansen ska höja kvaliteten centralt, Marcus Antonsson ska löpa smart och mycket, och Romain Gall ska skapa oreda. I dag kan alla tre få visa det i Malmö FF-tröjan.
- Jag tycker en sak är väldigt viktigt med spelare som kommer hit: att de är etablerade på den här nivån och med chans att utvecklas för att bli bättre, säger Uwe Rösler.

Enligt Uwe Rösler är det stor chans att Anders Christiansen startar. Marcus Antonsson kan också göra det, då det bara finns en anfallare till i truppen. När det gäller Romain Gall har Rösler sagt att han "inte tvivlar" kring att starta med Gall, trots att spelaren bara har gjort en träning med laget.

Under natten ska tränaren har funderat klart, och i dag borta mot Örebro SK kan därmed Malmö FF starta med sina tre stjärnvärvningar. Dessutom är det en sak som binder dem samman:

- Jag tycker en sak är väldigt viktigt med spelare som kommer hit: att de är etablerade på den här nivån och med chans att utvecklas för att bli bättre.

Christiansen är bevisad i MFF sedan tidigare, Antonsson i Kalmar FF, och Gall i Gif Sundsvall. Det som återstår nu är att se spelarnas fysiska status. Christiansen har sedan början på november bara startat två matcher och gjort två inhopp, och Antonsson har inte spelat sedan början på maj. Gall är i matchform, men har bara haft en kort träning med laget.

- Jag ska visa Gall några klipp, men han ser väldigt trygg ut, han är glad att vara här, vi är glada att han är här. Jag har inga tvivel kring att starta med honom i morgon (om det skulle bli så).

- Marcus är mer erfaren. Han är troligen inte 100 procent matchfit, men med sin erfarenhet och hans sätt att träna är det ingen risk att starta med honom.
De tre spelarna är värvning elva, tolv, och tretton under det senaste året. Antonsson letar nystart efter tiden i England, och Christiansen efter tiden i Belgien.

- Det är konstigt, men det här är mitt hem. Det kanske är för att det är så nära Danmark men det känns otroligt att bara var här, sa Christiansen efter gårdagens träning.

- Förhoppningsvis har jag haft mycket nytta (av att ha varit här i några veckor). Jag har sprungit runt mycket i veckorna och varit en hel del på gymmet. Det har varit bra att få som en försäsong.

Gall blev klar för bara några dagar sedan. 2015 spelade han matcher för en MLS-klubb, 2016 startade han om i svenska division 1, 2017 var han i allsvenskan. Efter sju mål och tre assist i allsvenskan 2018 är han köpt för att vara ett irrationellt offensivt alternativ.

- Det var givet för mig att flytta i sommar. Det var rätt tajming.
Hur kommer det sig att det blev så mycket bättre för dig i år än förra året?

- Jag tror det är självförtroende, att hitta rytmen, och att vi hade ett bättre lag i år. Jag hade några skador förra året, men sedan höll jag mig frisk. I år handlade det om att just vara frisk och hitta självförtroende. Det lönade sig.

Malmö FF möter i dag Örebro SK, i en match som börjar 16.00 och sänds via C More.

DE TRE NYFÖRVÄRVEN I MALMÖ FF

De tre nyförvärven i Malmö FF

Romain Gall
Mattias Svanberg-ersättaren. Kan och är villig att användas i alla offensiva positioner, där Rösler pekat på anfallsroller, yttermittfältsroller, vingbacksroller, och centrala mittfältsroller som alternativ för Gall. Eric Larsson om sin nygamla lagkamrat: 

- Fantastisk spelare. Duktig på det mesta, framför allt offensivt. Duktig på att driva bollen, dribbla, skjuta, passa. 

- Jag tror han fick mycket ansvar i år. Förra året kom han från division 1 och visste inte riktigt var han stod i allsvensk kvalitet. Han hade lite småskador och var inte given i startelvan. Under hösten började han göra det bra, och jag var säker på att han skulle vara ännu bättre i år. Det förvånar mig inte att han ligger i toppen i poängligan.

Marcus Antonsson
Alexander Jeremejeff-ersättaren. Har spelat en del som ytteranfallare i Blackburn, dit han var utlånad från Leeds, men föredrar att vara centralt. Rösler: 

- Jag känner honom väl. 27 år, redan erfaren, har alla egenskaper jag vill ha: väldigt rörlig och intelligent, kan bryta linjerna, avslutare, kan spela centralt och på en kant, han kan växla positioner. 

- Vad jag vet är att han är i resonlig form, han är erfaren och intelligent. Hans rörelsemönster är högsta klass. När han spelade med Markus Rosenberg på en träning så kombinerade de naturligt utan att ha haft någon träning ihop tidigare.

Anders Christiansen
Återvändaren. MFF har tre centrala mittfältsroller: en mer defensiv, som Fouad Bachirou spelat i. En mer tvåvägsspelande, som Oscar Lewicki spelat i. Och en mer offensiv, som Arnor Traustason och Samuel Adrian spelat i. Christiansen kan förmodligen spela i alla tre. Rösler:

- Hans tekniska kvalitéer är av högsta klass. Han kan styra matchens tempo, göra det snabbare eller sänka det. Med honom kommer vi troligen ha mer bollinnehav.

Publicerad 2018-07-21 kl 09:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå