Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
43v

Självklart för Tekie att välja ÖFK: "Om det var något lag så var det Östersund"

Foto: Bildbyrån.

Tesfaldet Tekie vann SM-guld med IFK Norrköping.
Men när han vände hem till allsvenskan blev det i stället ÖFK.
- Om det var något lag jag skulle gått till i allsvenskan så var det Östersund, säger han till ÖP.

Mittfältstalangen Tesfaldet Tekie såldes under 2017 till Gent. Efter genombrottet i Peking året innan skrev han på ett tre och ett halvt år långt kontrakt. Men tiden i Belgien blev inte speciellt lyckad för Tekie. Precis som för många andra svenskar som försökt slå sig in i ligan uteblev den regelbundna speltiden och faktum är att Tekie inte gjorde en enda ligamatch för klubben.

Nu är han tillbaka i allsvenskan. Tekie har lånats in av Östersund, och under lagets träningsläger på Teneriffa berättar han om valet av ÖFK.

- De berättade vilket roll jag skulle ha och det kändes rätt. Om det var något lag jag skulle gått till i allsvenskan så var det Östersund, säger han till Östersundsposten.

Han ångrar heller inte flytten till Belgien.

- Jag hade gjort det bra i allsvenskan, spelade 26 matcher 2016. Jag ångrar ingenting. Jag har utvecklats mentalt och även fotbollsmässigt. Det var rätt beslut, det känner jag fortfarande.

- Statistiskt är det så, många har svårt att lyckas där nere. Jag tror att det är olika från spelare till spelare. Jag kände inte heller att det gick speciellt dåligt för mig.

Tekie är inställd på att återvända till Belgien efter låneperioden. Samtidigt menar han att dagens Östersund och Gent håller i princip samma nivå.

- Det är därför jag valde Östersund. Gent är inte ens med i Europa League. ÖFK har tagit sig mycket längre. Nivån är ganska lika faktiskt.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-14 kl 09:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons