Självkritisk Rydström efter utvisning - ''Måste ändra på mig''

Henrik Rydström blev utvisad. Kalmar FF spelade bara 1-1 mot Åtvidaberg. Rydström förbannar sig själv.

''Jag tror jag måste kanalisera min aggressivitet på ett helt annat sätt den kommande säsongen'', skriver han på sig blogg i tidningen Barometern.

Kalmar FF fick alltså bara med sig 1-1 efter att ha hamnat i underläge. Rydströms utvisning bidrog till den flata insatsen.

''Jag måste helt enkelt spara på orden. Så in i helvete. Nu var det ingen allsvensk domare vi hade idag, men tendensen var tydlig efter EM-slutspelet ifjol. Acceptansen för det verbala hade minskat avsevärt''.

''Andra halvlek blev hattig, kanske beroende på min utvisning. Märkligt det där med utvisningarna. Fram till 2006 hade jag aldrig varit utvisad. Och då kunde jag verkligen vara en djävul på planen. Förr, alltså. Men sedan 2006 har jag, i och med dagens, fått fyra röda kort''.

Rydström fick också kritik av lagkompisen Lasse Johansson. Ord Rydström väljer att svälja:

''Lasse och jag snackade om det här med domarna efter matchen, han sa klokt att jag måste skapa en relation till domaren innan jag börjar kritisera och jag förstår hur han menar. Samtidigt, varför förväntar sig domaren att han inte ska få några reaktioner på sina beslut? Varför förväntar han sig att vi ska vara likgiltiga inför domarens val? Det borde vara en grundkurs i domarutbildningen''.

Matchen slutade alltså 1-1.
Daryl Smylies kvittering tio minuter före slutet var det enda lilla glädjeämnet den här eftermiddagen för mästarna.
Tränare Nanne Bergstrand var inte belåten i intervjuer efteråt.
Henrik Rydström tycker att Åtvidaberg ska ha en eloge.

''Tycker Åtvidaberg gjorde det bra. De spelade ett aggressivt försvarsspel och gjorde det enkelt när de själva hade bollen. Vi hjälpte i och för sig till i och med att vi medvetet backade hem med laget och lät dem få tid att bygga upp sitt spel. Men det var en uttalad taktik, vi ville träna på den typen av försvarsspel''.

Publicerad 2009-02-15 kl 11:09