POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Självkritisk Wass: ''För många backkonstellationer''

Djurgårdens tränare Lennart Wass är självkritisk. 17 olika backkonstellationer i fjol - vill han inte uppleva igen. Nu blir det full satsning på försvarsspelet under vintern.

– Tittar man på de flesta lag som låg före oss i tabellen och i toppen av allsvenskan, som Malmö och Helsingborg, så spelade de med nästan samma backlinje hela tiden, säger Djurgårdens tränare Lennart Wass till klubbens officiella hemsida.
 
När säsongen avslutades mot Halmstad på Stadion i början av november provade Djurgårdens tränare ännu en ny försvarslinje - den 17:e i ordningen.
Utan en röd tråd var Djurgården ett av seriens defensivt svagaste lag och nyligen gick manager Stefan Alvén ut med att försvarsspelet kommer att bli prioriterat under vintern.

Bara i Djurgårdens mittförsvar testades fem spelare i Jani Lyyski, Joona Toivio, Kebba Ceesay, Prince Ikpe-Ekong och Patrik Haginge. Även ett namn som André Calisir fick chansen som inhoppare.

– Vi led lite av de numerärer vi hade i truppen, som till exempel antalet mittbackar jämfört med mittfältare och forwards. Dessutom hade vi för få vänsterfotade backar, säger Lennart Wass.

På vänsterbackssidan varierades det också friskt med fem spelare - Petter Gustafsson, Ceesay, Haginge, Yosif Ayuba och Danilo Kuzmanovic och argentinaren ”Lucho” Rodriguez.

– Nu är inte "Lucho"  kvar men vi har lyckligtvis fått in Joel Riddez som blir väldigt viktig för stabiliteten i backlinjen. Dessutom hoppas jag naturligtvis att spelare som Danilo Kuzmanovic kan lyfta sig ett snäpp i år, säger Lennart Wass som håller med sin chef Stefan Alvén om att backlinjen ska byggas på ett helt annat sätt än inför förra säsongen.

– Vi ledare har defintivt reflekterat över det. Vi måste hantera det på ett bättre sätt i år.

Enligt Djurgårdens officiella hemsida var den vanligast förekommande försvarskvartetten säsongen som gick följande: Ceesay, Lyyski, Toivio och Gustafsson som startade sex matcher. En satsning som gav klen utdelning och bara fem poäng av 18 möjliga.

 

 

Publicerad 2011-01-12 kl 11:07
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå