POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Självkritiskt Djurgården nära ny arenaplan

I december fick Djurgården hemläxa. Nu är en lösning nära för den planerade 400-miljonersarenan.
- I mitten av maj presenterar vi en ny färdig plan, avslöjar Djurgårdens vd Alf Johansson.

- Den här gången ska det bli rätt. Vi var lite för överoptimistiska förra gången och lät det gå för snabbt, fortsätter Alf Johansson självkritiskt för FotbollDirekt.se.

- Vi underskattade det arbete som krävs i en sådan här process. Vi ville lite för mycket, för snabbt.

Djurgårdens planer på en ny arena i 400-miljonersklassen drabbades strax före jul av en motgång när Kungliga Djurgårdsförvaltningen underkände den presentation som sattes på pränt.

Ett tungt besked för Djurgården som redan då räknade med ett klartecken.
Sedan dess har det varit tyst - en välkalkylerad strategi, visar det sig. Djurgården har medvetet låtit arbetet ta mer tid den här gången.

Nu börjar presentation nummer två närma sig slutfas och om bara fem veckor hoppas Djurgården kunna presentera ett vinnande beslutsunderlag som ger klartecken från både Stockholms stad och Kungliga Djurgårdsförvaltningen.

Men trots den oväntade påbackningen för några månader sedan så oroas inte Djurgårdens vd för en ny miss.

- Nej, vi vet vad som krävs och ska göra vad som krävs. Man kan väl säga att Djurgården fotboll har jobbat med en ny arena i 50 år, så ett halvår extra är verkligen inte hela världen.

- Men visst är det så att vi den här gången måste vi göra det här så grundligt det bara någonsin är möjligt fortsätter Alf Johansson.

- Man kan säga att vi tidigare startade om - vi tvingades göra ett omtag i hela processen.

Och den springande punkten som Djurgården jobbar som allra hårdast med att övertyga om är att involvera de verksamheter som i dag huserar på Östermalms IP.

Här handlar det om lobbyingverksamhet och att vinna allierade i den mängd intressegrupper som har så stort inflytande kring marken på Östermalms IP.

- Ja, vi har kartlagt alla som med omnejd i dag nyttjar Östermalms IP. Vi har kontaktat skolorna, fridrotten, skridskon, fotbollen, militära myndigheter och hästskolor.

- Vi ska involvera alla i den här diskussionen och få så många som möjligt att tro på den otroliga utveckling vi kan ge det här området.

Publicerad 2011-04-06 kl 17:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå