POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Självmål spräckte Bengt Anderssons nolla

Rutinerade Bengt Andersson kunde inte hålla nollan när han gjorde allsvensk comeback i Örgryte.
Ett självmål förstörde kvällen när Örgryte spelade 1-1 mot Brommapojkarna.

Turerna var många kring snabbvärvade målvakten Bengt Andersson under onsdagen. Först beslutade Svenska fotbollförbundet att inte bevilja Örgryte dispens för att använda målvakten eftersom transferfönstret inte är öppet.

Örgryte överklagade beslutet och ärendet snabb-behandlades av förbundet som senare på eftermiddagen ändrade sitt tidigare beslut och beviljade en dispens.
Bengt Andersson var tämligen sysslolös under större delen av den första halvleken. Inget av lagen skapade några större målchanser.

Mot slutet av halvleken fick dock Brommapojkarna en viss press mot Örgrytes straffområde. Det var främst på högerkanten man spelade sig förbi Örgrytes backlinje. Då fick också Bengt Andersson en del att göra.
I 40:e minuten tippade han en bra nick till hörna. Bara minuten senare täckte han rutinerat ett närskott och fredade sitt mål.

Örgryte har fortsatt svårt att skapa målchanser, men fick en smakstart i andra halvlek när inhopparen Christian Lindström i 50:e minuten på ett inlägg nickade över målvakten och satte bollen i bortre burgaveln.

I 68:e minuten tvingades dock Bengt Andersson kapitulera när bollen i en tilltrasslad situation stöttes i eget mål av ÖIS-backen Tommy von Brömsen.

TT

Publicerad 2009-05-06 kl 22:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå