Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sjätte hjärnskakningen – tvingas lägga av

Han kom till Sverige i vintras med ett blytungt målfacit och ett grymt namn - nu tvingas Ljungskiles Steffen Vroom sluta med fotbollen efter sjätte hjärnskakningen.
- Han var den som låg bakom mest i vårt anfallsspel, säger Ljungskiles tränare.
-

Steffen Vroom kom till Ljungskile i vintras från Brisbane i Australien – där hade han gjort 25 mål på 24 matcher förra säsongen. Nu tvingas amerikanen alltså lägga av med fotbollen.

Det var mot Assyriska den 27 maj som Vroom åkte på ännu en hjärnskakning, den sjätte i karriären. En stenhård rensning från en Assyriskaförsvarare träffade rätt i tinningen på Vroom, som spelade vidare ett tag men sedan tvingades kliva av. Nu har hans amerikanska läkare avrått honom från att fortsätta spela fotboll.

– Det är när han blundar som det är värst. Då svävar det iväg och han tappar allting, säger Ljungskiles tränare Tor-Arne Fredheim till Bohuslänningen.

– Som det är nu får han inte röra på sig, han får inte få upp pulsen och framför allt inte ha någon närkontakt, utan bara ta det lugnt helt enkelt, säger Fredheim.

Ljungskile kommer att tacka av Steffen Vroom i samband med matchen mot Degerfors i morgon.

– Först och främst är han en fantastisk kille som är otroligt ambitiös, och hela tiden vill träna mer och lära sig fler saker. Han är en riktigt lojal lagspelare och har gett allt på varje träning och match, säger Fredheim.

Vroom fick inte igång målskyttet i Ljungskile, men Fredheim hyllar amerikanen för hans spel.

– Han har haft otur med målskyttet. Han hamnade i bra lägen som han inte satte, och det satte sig i skallen. Han var ju den som låg bakom mest i vårt anfallsspel så länge han var med, säger Tor-Arne Fredheim.

Publicerad 2012-06-19 kl 09:39
Annons
Annons
Annons