Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

''Sjölund aktuell för comeback på fredag''

Daniel Sjölund vill själv inte sätta något datum för sin comeback. Men Djurgårdens fystränare Palmar Hreinsson tror det kan bli redan nästa fredag i en träningsmatch mot danska Sönderjyske.

- Ett inhopp redan i nästa träningsmatch kan bli aktuellt. Det skulle inte förvåna mig om det blir så, avslöjar Djurgårdens fystränare Palmar Hreinsson för FotbollDirekt.se.

Daniel Sjölund har inte spelat en enda match den här våren.
Från ingenstans drabbades ålänningen av ett svårartat virus och tappade dramatiskt i vikt. I ett slag var Djurgården av med en nyckelspelare kort inpå säsongen.
Daniel Sjölund har varit tärd och en skugga av sitt forna fysiska jag och fått genomlida sitt livs tuffaste period.

Men nu är han fri från sjukdomen och tränar för fullt igen. Djurgårdens fystränare Palmar Hreinsson går så långt att han vågar hoppas på att Daniel Sjölund gör comeback redan kommande fredag i en träningsmatch mot danska Superliga-nykomlingen Sönderjyske på Stockholms stadion.

- Jag skulle inte bli förvånad om han spelar den matchen. Han var aktuell för spel redan för en vecka sedan i Finland men vi valde gemensamt att skynda långsamt, förklarar Hreinsson.

Är hans värden lika bra som innan sjukdomen?

- Han är nästan lika stark som tidigare. Det är lite som fattas, men inte mycket. Han har sett bra ut och är redo att börja spela matcher igen.

Finns risken för bakslag? - Nä, det har jag svårt att se. Han är frisk igen och enligt vår läkare Mats Hallberg ska det inte vara några problem. Det som fattas för honom är matchträning.

Publicerad 2008-06-21 kl 15:18
Annons
Annons
Annons