POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Sjölund tillbaka i Djurgården

Han rasade mystiskt i vikt och har inte spelat en match sedan februari.
Nu ska Daniel Sjölund få fart på krislaget Djurgården igen.
-Jag känner mig otroligt stark, säger mittfältaren.

Daniel Sjölund var däckad i en mystisk sjukdom sedan tidigt i våras och har inte spelat en minut i allsvenskan i år. Efter att Sjölund rasat i vikt och haft problem att ta sig tillbaka i matchform valde Djurgården att plocka bort honom från den vanliga träningen. Först nu har ålänningen kommit ikapp och på söndag mot Helsingborg finns han för första gången för säsongen med i Djurgårdens trupp.
-Det kommer nog att märkas att jag varit borta ett tag. Det bästa är att hålla nere förväntningarna, säger han till Djurgårdens hemsida.
De senaste veckorna har han matchats i två U21-matcher.
-Jag har lärt mig mycket under den här tiden som jag varit borta. Det kommer nog göra mig ännu starkare längre fram, säger Sjölund, som med sin höga ämnesomsättning haft svårt att gå upp i vikt.

"Känns lite rädda"

Den 25-årige mittfältaren gör comeback i ett sargat Djurgården, ett lag som inledde våren som ett topplag men sedan inte vunnit på sju raka omgångar.
-Vi började otroligt bra och spelade en underhållande fotboll, som det brukar se ut. Men innan uppehållet tappade vi på något sätt. Vi känns lite rädda vissa gånger trots att alla försöker och kämpar för att ta sig ur det här.
-Men när rädslan att förlora eller tappa poäng blir för stor är det lätt att det låser sig.
Djurgården ligger tia i den allsvenska tabellen med 18 poäng på 15 omgångar. Upp till ledande Kalmar är det hela 17 poäng. Upp till närmaste Stockholmskonkurrent, sexan AIK, är det sju poäng.
Helsingborg ligger trea, sju poäng bakom Kalmar.

Publicerad 2008-07-25 kl 15:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå