Sjunde raka utan seger för Hammarby

Sex raka Hammarby-matcher utan seger blev på måndagskvällen en sjunde. Nu hotar ett ras i tabellen.

Det var som snabba bildklipp inledningsvis mellan IFK Göteborg och Hammarby i en intensiv matchinledning.
Göteborgs bästa minuter i matchen på Nya Ullevi som stressade Hammarby-försvaret till flera misstag på kort tid.
Tobias Hyséns inspel till Tomas Olsson som direktsköt ledningsmålet hade hängt över Hammarby-spelarna fram till den nionde minuten.

IFK Göteborg började och avslutade den här matchen bäst.
Men där emellan var det faktiskt mest Hammarby.
Småtrevligt, tekniskt och fyndigt. Så lät det i tv-kommentarerna. Men hade det inte varit för Erkan Zengins enorma svung i ett skott som träffade ribban i den 20:e minuten så hade Hammarby inte haft en enda riktigt bra målchans den här kvällen.

I 76:e minuten gjorde IFK Göteborg så 2-0 genom 18-årige Jakob Johansson som hade foten sist på bollen i en rörig situation i Hammarbys straffområde där bortaförsvaret till sist hade marginalerna emot sig när bollen sakta, sakta rullade förbi en liggande Kristoffer Björklund i Hammarby-målet.
Bäst i Hammarby den här kvällen: Charlie Davies. Amerikanen fick dock kritik av experterna efteråt för att vara för omständlig med bollen.

Med förlusten är Hammarby numera inte bäst i Stockholm längre. Djurgården smet med trepoängaren i helgen mot Sundsvall förbi och nu får Hammarby akta sig för serien som öppnat upp sig under tränare Tony Gustavssons lag.
Med fem omgångar kvar är det bara fem poäng ned till tolfteplacerade Örebro.