POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Skadade ÅFF-stjärnan aktuell för spel

Formtoppade Oscar Möller dras med en blödning i hälen. Trots det ser han ut att kunna starta mot Elfsborg.
- Det går framåt hela tiden. Det ser hoppfullt ut, säger tränaren Andreas Thomsson.

ELFSBORG

Skador/avstängningar:
Jari Ilola (s), Elmin Kurbegovic (s), Johan Sjöberg (s), Martin Andersson (a), Mathias Florén (a).

Preliminärt lag:
Jesper Christiansen – Andreas Klarström, Jon Jönsson, Teddy Lucic,  Johan Karlsson – Anders Svensson, Daniel Mobaeck – Johan Larsson, Martin Ericsson, Stefan Ishizaki – Denni Avdic.

Håll ögonen på:
Stefan Ishizaki. Bidrar med fart, teknik och skottvillighet till Elfsborgs offensiv. Poängspelare nummer två i Elfsborg efter skyttekungen Avdic.

Elfsborg-snack:

- Vi är taggade, det är bara seger som gäller, säger tränaren Magnus Haglund till klubbens hemsida.

- Åtvidaberg har spelat bra på slutet. De har dessutom inga problem med konstgräset eftersom det är deras underlag även på hemmaplan.

- Jag tror ändå det blir vi som för matchen. Vi är lite revanschsugna efter de missade poängen i bortamötet. Vi får döva den frustrationen med en vinst.

Assisterande tränaren Peter Wettergren:
- Det är alltid svårt att möta lag som krigar för sin existens. Vi kommer absolut inte att få något gratis i den här matchen.

ÅTVIDABERG

Skadade/avstängda:
Alberis da Silva (s).

Preliminärt lag:
Henrik Gustavsson - Daniel Hallingström, Erik Moberg, Steinar Strömnes, Jesper Arvidsson - Haris Radetinac, Paulus Roiha, Amir Suljic, Bruno Marinho, Kristian Bergström - Oscar Möller.Håll ögonen på:
Kristian Bergström. Har allsvenskans kanske bästa vänsterfot. "Pligg" bidrar även med ovärderlig rutin i jakten på nytt kontrakt.

ÅFF-snack:
- Alla matcher är tuffa, men det är inget överlag vi möter även om de har många fördelar för att ligga i toppen. Det gäller att stå upp, säger tränaren Andreas Thomsson till klubbens hemsida.

- Det är två passningsskickliga lag som möts. Vi ska vara ödmjuka, spela som vi kan, hålla huvudet kallt och jobba hårt, det är en viktig del, liksom att ha ett snabbt och bra passningsspel.

- Elfsborg kommer säkert att sätta hög fart men det finns mycket som talar för oss också, som konstgräset, formen och motivationen.  

FD-kommentar:
- Åtvidaberg är nära att göra det "omöjliga" - från att ha varit avsågat i botten är nykomlingen ytterst nära nytt allsvenskt kontrakt. Efter tisdagens 3-1-seger mot Trelleborg klättrade ÅFF över kvalstrecket. Imponerande.

- Men borta mot Elfsborg blir det inga nya poäng. ÅFF kommer som vanligt backa hem och satsa på omställningar, en taktik som funkar mot många allsvenska lag. Men Elfsborg är inte ett av de lagen, boråsarnas offensiv är tillräckligt vass för att luckra upp låga försvar.

- Segern blir klar, 3-0 - Avdic gör två.

Christian Hildén

Publicerad 2010-10-03 kl 09:21
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå