POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Skadefri Sjölund kan försvinna i sommar

Äntligen frisk och skadefri - då kan Daniel Sjölund vara förlorad för Djurgården. En bra vårsäsong kan räcka. Det fruktar manager Stefan Alvén

- Gör han en bra vår nu och får spela i finska landslaget så riskerar vi att tappa honom i sommar, säger Stefan Alvén till FotbollDirekt.se.

- Vi arbetar redan nu på ersättare så att vi är förberedda ifall han försvinner.

Frisk och skadefri får Djurgårdens stjärnmittfältare Daniel Sjölund chansen att bygga upp sig ordentligt under en hel försäsong.

Skadedrabbade Sjölund har bara gjort 43 matcher på de tre senaste åren. Ifjol gick han sönder alldeles innan premiären och det först i juli han var tillbaka i spel på allvar.

Men nu är bekymren över, Sjölund fick en halv allsvensk säsong och ska förhoppningsvis få en hel försäsong. Något Stefan Alvén tror kommer göra "Daja" till en helt annan spelare

- Han kastades ju rakt in i hetluften efter förra skadan och kunde inte göra sig själv rättvisa ifjol. Men nu har han varit skadefri ett tag och har fått bygga upp sig. Får han en hel försäsong nu så kommer han bli bra.

Som spelmotor på mittfältet är Daniel Sjölund en nyckelspelare för Dif, men Stefan Alvén vill inte gå så långt som att säga att han är oersättlig.

- Klart att Daniel är viktig för oss med sin fina passningsfot. Han kan hitta annorlunda lösningar och det ger oss en annan dimension i spelet än om han inte är med. Men vi står inte och faller med honom.

Anton Zetterman

Publicerad 2011-01-02 kl 17:54
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå