Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Skadehelvete knäcker inte Jonson - ''Jag tänker inte sluta''

Mattias Jonson har plågats länge av ideliga skadeproblem. Men DIF-stjärnan tänker inte ge upp och öppnar för en kontraksförlängning.

- Har aldrig tänkt tanken på att sluta med fotbollen efter den här säsongen, säger han bestämt till FotbollDirekt.se och öppnar för en flerårig fortsättning i Djurgården. - Jag hoppas fortfarande på att kunna hålla på med fotbollen i några år till och jag är öppen för att fortsätta i Djurgården även efter 2009, om Djurgården bara vill.

Med dina skadeproblem är anmärkningsvärda?

- Det kändes betydligt bättre inför AIK-matchen än inför den här matchen mot Hammarby. Så man kan väl säga att det var en chansning. Jag vet inte. Klart att jag skulle må bäst av att vila. I dag gör det ont som tusan.

- Det är klart att kostar på när det är så väldigt mycket upp och ner som det varit i fyra månader nu. Det tar uppe i huvudet på en. Att spela i går mot Hammarby var kanske inte så bra och jämfört med AIK-derbyt för en månad sedan.

Ångrar du Hammarby-matchen? - Nej, absolut inte. Det kan jag inte göra. Siggi (Jonsson) och Pålle (Paul Lindholm) frågade om jag ville och jag sade ja. Men det hade kanske så här i efterhand varit smartare att vila.

Mattias Jonson är i stort behov av vila.
Den sargade hälen blir inte bra förrän han tar en längre paus. Men det låter ändå inte som om han redan nu tänkt sig att lyssna till kroppen.

- Jag känner ju hur det påverkat min fysik att bara ha spelat en halvlek under 15-16 veckor. Det är inte bra. Men samtidigt är vi är inne i en otroligt viktig period, det är svårt att ta en paus nu. Vi kan vara med och påverka guldstriden och det finns en jävla hunger efter det.
Hur ser du annars på att stora förändringar kan vara på gång med tio utgående kontrakt till nästa säsong?

- Jag kan bara se på mig själv. Det är självklart att man har funderingar. Men jag har inte känt någon oro inom gruppen.

- Men jag är absolut övertygad om att vi kommer att ha ett starkt lag även framöver. Det är ju inte så att tio spelare kommer att försvinna samtidigt.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-10-21 kl 16:00
Annons
Annons
Annons