Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Skador öppnar för MFF-talangen: "Hade hoppats på mer speltid"

Foto: TT

Piotr Johansson vill slå igenom i Malmö FF, men har svårt att ens ta sig in i matchtrupperna. Med förslitningar, skador, och avstängningar finns möjligheter mot Gefle IF. 

Malmö FF lånade förra säsongen ut Piotr Johansson till Ängelholms FF. Han kom tillbaka till MFF inför året och accepterade också ett nytt avtal som tar sig över 2018. Det har bara blivit en knapp kvarts speltid den här säsongen, i en cupmatch i slutet av februari. 21-åringen försöker hitta mer. 

- Nej, jag har inte fått spela så mycket, men vi har många duktiga spelare i laget och så. Jag krigar på och kämpar på, så hoppas jag att chansen kommer.

Hade det varit som du hade förväntat dig?

- Nej, självklart inte. Jag hade ju hoppats på mer. Jag spelade mycket på försäsongen, var och varannan match. Någon start och så, men sedan blev det mindre ju närmare säsongen det kom. Det är klart, det är piss, men det är som det är. 

Istället har Jo Inge Berget, Erdal Rakip, Vladimir Rodic, Magnus Wolff Eikrem, och Tobias Sana startat som yttermittfältare. Johansson hade inte varit med i någon matchtrupp sedan omgång 2, men nu saknas Oscar Lewicki, Markus Rosenberg, och Berget mot Gefle IF. Johansson är därför återigen med, den här gången i en 19-mannatrupp. 

Det finns inte heller idag konkreta idéer på att söka upp ett nytt lån eller en permanent övergång. 

- Det har jag inte funderat på. Får jag inte någon spel alls så kan man kan kolla på det, men som sagt, det är inget jag har tänkt på utan jag spelar på bra i U21.

Agenten Nima Modyr är inne på samma sak, men säger också att han och Johansson ska ta en diskussion med Malmö FF om situationen inte förändras. 

- Vi hade hoppats att han skulle ha fått spela mer. Vi bestämde oss för att det passade att förlänga med Malmö FF, för han hade en jäkligt fin säsong i Ängelholm och mådde väldigt bra av speltiden. Vi hade förhoppningen att han skulle spela. Så vi får se hur det blir. Jag hoppas fortfarande att han ska ta sina chanser i Malmö, men får han inte chanser och Malmö FF inte tror på honom så utesluter vi inget. 

Allsvenskan

Tabell

# Lag S V O F +/− P
12 IK Sirius 0 0 0 0 0 0
13 Kalmar FF 0 0 0 0 0 0
14 Malmö FF Nedflyttning-kval 0 0 0 0 0 0
15 Örebro SK Nedflyttning 0 0 0 0 0 0
16 Östersunds FK Nedflyttning 0 0 0 0 0 0

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-05-13 kl 15:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons