POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Skållhet Hysén - frälste Blåvitt igen

13 mål för Blåvitt i år - åtta av dessa från Tobias Hysén. Ikväll räddade han IFK igen. Hysén visade mest kyla i en galen målsumparfest på Örjans Vall.

18-12 i avslut - men bara 2-1 till Göteborg.
Som siffrorna antyder hade också Halmstad en hel del lägen, framför allt i andra halvlek där chanserna avlöste varandra.

Tobias Hysén visade mest kyla, och nu tar Hysén över ledningen i skytteligan, ett mer än Häckens Mathias Ranégie.

Första målet kom tidigt i första halvlek - inlägg från radarpartnern Stefan Selakovic, nickskarv Hysén.

Sedan kvitterade HBK i andra halvlek - ännu en tveksam insats från målvakten Marcus Sandberg. Michael Görlitz fick på ett inte allt för hårt skott från straffpunkten, Sandberg fick händerna på bollen men inte bättre än att den gick in ändå. Möjligen stördes Sandberg av att HBK:s Marcus Olsson stod i misstänkt offside.

Men Blåvitt kom tillbaka: Tilltänkte radarpartnern Andreas Drugge hittade Hysén i djupet - friläge och kylig chip över Johnsson i HBK-målet.

- Vi har blivit ett stabilare lag, vår lägstanivå är inte så låg som den var under försäsongen, och då hittar vi fler alternativ i anfallsspelet också, säger Hysén till Canal Plus.

- Går man tillbaka (till början av allsvenskan) så var det jobbigt så klart. Men det är ingen idé att älta det som varit, vi är här och nu, och just nu är vi kanske formstarkaste laget i allsvenskan.

Sjätte raka utan förlust för Blåvitt, som nu på allvar kan börja sikta mot tabelltoppen.
Hysén tvingades dock gå av på stopptid efter att ha fått ont i insida lår.

– Det är lite dålig tajming kan jag känna. Men vi får se om det bara var någon krampkänning i stället för en ministräckning.

Fortsatt tungt för Halmstad, som trots att man är med bra i matcherna inte får med sig poängen. Nu fick man dessutom bägge sina mittbackar skadade. Johnny Lundberg fick kliva av fotskadad medan unge Richard Magyar åkte på en rejäl smäll och fick föras till sjukhus med en befarad hjärnskakning.

Publicerad 2011-05-26 kl 21:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå