Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

”Skitskönt” 4-verkeri inför storpublik

Bara 1-0 borta, men hemma körde Sverige över Litauen med 4-0. Och det var proffsanfallarna som stod för målen.

KALMAR. Det blev tillslut en enkel seger för Sveriges U21-landslag i möte nummer två med Litauen. Segern skrevs till 4-0 och det var tre utlandsproffs som stod för målandet. John Guidetti föll lätt i en nickduell i straffområdet i 22:a minuten och satte själv den efterföljande straffen hur säkert som helst.

– Solkar straff, inget snack. Enkel! säger Guidetti och flinar.

Säker straff också?

– Helt okej, viktigaste är att det är mål. Målvakten gick åt fel håll, jag tryckte dit den bara.

Litauen hade sin egentligen enda målchans efter en halvtimme när Jaunius Juozaitis nickade i undersidan av ribban, på mållinjen och ut.

– Där gör Karl-Johan Johnsson ett tveksamt ingripande, annars var han bra, säger tränaren Håkan Ericson.

Såväl Mervan Celik som John Guidetti hade lägen att utöka men istället var det Rasmus Jönsson som med vänstern kunde göra 2-0 tio minuter in i andra halvlek. Jönsson kan tacka målvakten Emilijus Zubas för målet då denna gjorde en dundertabbe och släppte bollen rakt genom famnen in i nät.

Litauen hade inget att sätta emot och innan matchen var över hade inhoppande Heraclesproffset Samuel Armenteros gjort sitt första landslagsmål och nyblivne Wolfsburgsproffset Jönsson spikat i den sista spiken med 4-0 inom loppet av tre minuter i matchens slutskede. Sverige har därmed börjat EM-kvalet till Israel-EM 2013 med två raka segrar.

– Jättekul, det kändes jättebra, säger Samuel Armenteros till FotbollDirekt.se. Man får börja på bänken, det är sånt man får ta. Att ändå få komma in och sätta dit en balja är ju skitskönt. Det är viktigt för oss och vårt självförtroende och även vidare i kvalet men också för publiken hemma i Sverige att vi tar den här 4-0-vinsten.

John Guidetti passade på att berömma sin anfallskollega, tvåmålsskytten Rasmus Jönsson.

– Det är en fantastisk spelare, det är därför han är köpt till en storklubb. Det visar han i dag igen. Jag trycker ner försvaret, han flyter in i hålet mellan, suger upp bollen, vänder och så sticker jag i djupet och om han inte spelar mig så går han själv. Det kändes som att vi hade ett fantastiskt bra samspel.

Även Guidetti var väldigt nöjd med den imponerande publiksiffran, 6723 personer.

– Det är mycket roligare att spela när det kommer över 6000. Det är bra tryck, en bra arena och det är såhär vi vill ha det varje gång vi spelar med U21.

 

Mårthen Bergman

Publicerad 2011-09-05 kl 23:07
Annons
Annons
Annons