Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Skottgalne mittfältaren ska göra Gais mål: "Ingen press"

Hans position är mittfältet.
Ändå är det han som gör de flesta målen.
Wanderson Do Carmo vann förra säsongen Gais interna skytteliga.

Förra säsongen sköt den unga brassen flest skott på mål av alla spelare i allsvenskan - 97 stycken. Det resulterade i nio mål. Nu tjatar tränaren Alexander Axén att han ska skjuta oftare på mål.

Känner du press på dig att producera mål? -Nej, jag känner absolut ingen press. Jag uppfattar min roll som framspelare till anfallarna, även om tränaren tycker att jag ska komma till fler avslut på mål.
-Men visst är det roligt att göra mål. Varje spelares dröm är att vinna skytteligan, och för mig vore det en dröm som går i uppfyllelse om jag skulle allsvenskan bäste målskytt.

Har du nu anpassat dig till allsvensk fotboll efter en och en halv säsong? -Ja, absolut. Det var lite svårt i början, men nu har jag kommit in i svensk fotboll. Jag känner nu hela gruppen och det underlättar vårt samarbete ute på planen.

Hur länge blir du kvar i Sverige? -Jag har kontrakt med Gais till 2011. Under den tiden kommer jag att jobba hårt för att det ska gå bra för klubben och för att vi ska komma så högt som möjligt i serien.
-Spelar jag bra i Gais kanske det dyker upp en möjlighet att få spela ute i Europa - en möjlighet som jag verkligen skulle ta.

Vem vinner SM-guldet? -Gais, säger han med ett skratt. Jag tänker alltid att Gais ska vinna sina matcher.
-Men ärligt talat är det väl IFK Göteborg och Kalmar som ser starkast ut.

TT

Publicerad 2009-03-23 kl 16:25
Annons
Annons
Annons