Skumma rollen för Dif-finnen - sänkte sitt eget hemland

Sällan lär väl ett segermål ha känts så bitterljummet? Kasper Hämäläinens 1-0 för Djurgården innebar vinst mot Finlands landslag.

Snittet på ett mål per träningsmatch håller i sig för Djurgården. Och då laget kapat ett insläppt mål per träningsmatch innebar det seger när Djurgården mötte ett ihop-plock av finländska landslagsspelare på torsdagskvällen.

Segermålet satt dock långt inne. Först med tio minuter kvar av matchen avgjorde Kasper Hämäläinen, då han stötte in bollen på ett inlägg från Martin Broberg.

Djurgården följde mönstret från tidigare träningsmatcher - att byta ut nästan hela laget i halvtid.

Laget hade ett knappt spelövertag matchen igenom men anfallet kändes ändå något vassare i den andra halvleken då James Keene hade hand om den ensamma anfallspositionen ackompanjerad av Martin Broberg, Kasper Hämäläinen och Daniel Sjölund.

Kanske skulle dock Djurgården haft en straff i den första halvleken när Christer Youssefs skott tog på handen på en finlänsk spelare i straffområdet.

I målet fick Tommi Vaiho chansen under samtliga 90 minuter och han bjöd på ett riktigt stabilt målvaktsspel och visade att han absolut villa vara med och kriga med Kasper Jensen om rollen som förstemålvakt.

Segern var ett steg framåt för Magnus Pehrssons manskap jämfört med de två tidigare insatserna men precis som i de två tidigare matcherna hade laget enorma problem att göra mål - så Pehrsson kan fortfarande inte sova lugnt trots segern.

Publicerad 2012-02-09 kl 21:25